İstanbul kara teslim oldu, deniz, kara ve hava ulaşımı durdu

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı tam anlamıyla felç etti. Akşam saatlerinde evlerine dönmek için yola çıkan vatandaşlar saatlerce yollarda kalırken, TEM Otoyolu’nda trafik durma noktasına geldi.

06 Ocak 2017 Cuma 22:49
İstanbul kara teslim oldu, deniz, kara ve hava ulaşımı durdu






İstanbul kara teslim oldu, deniz, kara ve hava ulaşımı durdu


Marmara ve Trakya bölgesini etkisi altına alan kar yağışı İstanbul trafiğini felç etti. Tüm uyarılara rağmen tedbirsiz yola çıkan sürücülerin neden olduğu kazalar yüzünden yollarda trafik felç oldu. İstanbul'da mesai saatinin bitimi ve yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte trafik durma noktasına geldi. Trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde yüzde 90'a çıktığı İstanbul'da kar temizleme ekipleri etkisiz kaldı.

E-5’TE TRAFİK KARMAŞASI: KAR YAĞINCA TERS İSTİKAMETTE GİTTİLER

İstanbul’da etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken E-5 karayolunu kullanan sürücülerin yan yollarda ters yöne ilerledikleri görüldü.
Bazı sürücülerin ise araçlarını yollarda bıraktı.
İstanbul’da akşam saatlerinde etkili kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Küçükçekmece Bahçelievler yönünde E-5 karayolu üzerinde araçlar gitmekte güçlük çekti. Kar nedeniyle ilerleyemeyen araçlar çareyi geri geri gitmekte budu. Bazı sürücülerin ise girdikleri yan yollarda ters istikamette ilerlemeye çalıştıkları görüldü. Yolda kalan bir sürücü Silivri’de Küçükçekmece’ye kadar 5 saatte gelebildiğini belirtti.
Öte yandan bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarlarında bırakarak evlerine gittikleri görüldü.



ARABADA YATACAĞIZ GALİBA

İstanbul'da kar yaşğışı; İstanbul’da etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çalışmaları yetersiz kalınca vatandaşlar TEM Otoyolu’nda mahsur kaldı.

YÜZLERCE ARAÇ MAHSUR KALDI

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı tam anlamıyla felç etti. Akşam saatlerinde evlerine dönmek için yola çıkan vatandaşlar saatlerce yollarda kalırken, TEM Otoyolu’nda trafik durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çalışmaları da yetersiz kalınca yüzlerce araç TEM’de mahsur kaldı. TEM Otoyolu’nun Seyrantepe girişinden itibaren yoğunlaşmaya başlayan trafik akışı Mahmutbey’e doğru yaklaştıkça neredeyse durma noktasına ulaştı.

YOL TEMİZLEME ÇALIŞMASI YETERSİZ KALDI

TEM Otoyolu’nda seyir halindeyken olumsuz hava ve yol koşulları nedeniyle yol kenarına park edip beklemek zorunda olan Ferhat Bektaş, günlerdir etkili kar yağışı uyarısı yapılmasına rağmen çalışmaların yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Gerekli uyarılar yapılmasına rağmen İBB’nin, yol çalışmalarını düzgün yapmamasından dolayı trafik bu şekilde. Ambulanslar gidemiyor. Benim arabam büyük, kazaya sebebiyet vermemek için duyarlı olarak yola çıkmıyorum. Hadımköy istikametine gidiyorum. Çok zor. Bu halde, bu şekilde çok zor. Düşünemiyorum gitmeyi. Arabada yatacağız galiba” dedi.


TRAFİK VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kar yağışının başlamasıyla birlikte E-5 ve TEM'de trafik neredeyse durma noktasına geldi. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına alırken trafik yoğunluğu insanları çileden çıkarttı.

Akşam 19.00'dan itibaren başlayan trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaşırken vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar yollarda kaldı.

Saat 23.00 itibariyle yüzde 70 seviyesine düşen trafik yoğunluğu bir nebze olsun rahatlarken kar temizlemek ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar isyan etti.

11 TIR YOLU KAPATTI

Kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle kayan ve devrilen 11 tır nedeniyle TEM Otoyolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle TEM Otoyolunun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde 11 tır kaydı. Bazı tırların devrildiği yolda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Karayolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, araçların yoldan kaldırılması için yoğun çalışma yürütüyor.

Ekiplerin bariyerleri keserek olay yerlerine ulaştığı ve tırları kurtarmaya çalıştığı bildirildi.

Bu arada otoyolda mahsur kalanlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesince bölgeye 7 mobil büfe gönderildi.

Bölgede saatlerdir bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtımına başlandı.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI ALAN BÖLGELER

Marmara ve Trakya bölgesinde kar yağışı aralıksız olarak devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ile Eskişehir ve Afyon için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu gece saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde başlayacak kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlarının ilerleyen saatlerde Zonguldak, Karabük, Bartın ve Afyonkarahisar çevrelerinde de etkili olması beklendiği belirtildi.

Cumartesi gece saatlerine kadar devam etmesi ve yer yer tipiye dönüşmesi beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı da beklendiğinden, başta ulaşımda aksamalar olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
Son Güncelleme: 07.01.2017 01:31
Anahtar Kelimeler:
Istanbul Kar Yağışı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.