Meral Akşener ANAP'a da gitmiş

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in, DYP serüveninin ardından, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in kanlı bıçaklı rakibi olduğu ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la görüştüğü ortaya çıktı.

07 Nisan 2016 Perşembe 00:40
Meral Akşener ANAP'a da gitmiş






DYP'de Özer Çiller'in elini öpmüştü; Meral Akşener ANAP'a da gitmiş


MHP'nin Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in DYP ve AKP macerasının arasına bir de ANAP sürecini sıkıştırdığı ortaya çıktı. Dönemin başbakanı Tansul Çiller'in eşi Özer Çiller'in elini öpecek kadar aileye yakınlığı ile bilinen Meral Akşener'in, Çiller'in en önemli rakibi ile gizlice görüştüğü gazete arşivlerinde yer aldı.


1994'te Tansu Çiller-Özer Çiller ikilisinin Kocaeli'nden Belediye Başkanı olarak siyasete adım atan Meral Akşener daha sonra İstanbul'dan DYP milletvekili seçilmiş ve 8 ay süreyle İçişleri Bakanlığı yapmıştı.
DYP'nin erimeye başladığı 2000'in ilk aylarında partinin oy kaybetmesinin sorumlusu olarak Tansu Çiller'i gören Meral Akşener, siyasi hayatına devam etmek için Tansu Çiller'in o yıllarda kanlı bıçaklı olduğu Mesut Yılmaz ile görüşerek ANAP'a katılmak istediği ortaya çıktı.

MERAL AKŞENER ANAP'TA

O dönem ANAP'ın Kocaeli milletvekili olan Sefer Ekşi'nin de doğruladığı görüşmenin  Meral Akşener'in isteğiyle gerçekleştiği ancak ANAP'ın da DYP gibi erimekte olduğunu gören bugünün MHP Genel Başkan adayı Akşener'in  kuruluş çalışmaları süren AKP saflarına katılmak için Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ikilisi ile kurulacak partide 'GENEL BAŞKAN YARDIMCISI' olmak kaydıyla anlaştığı için ANAP'a katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.
Aynı Akşener, AKP'nin kuruluşundan sonra beklediği pozisyonu alamayacağını anlayınca rotasını MHP'ye çevirdi ve MHP'ye katıldı. Akşener bugün kendisini  üç dönem milletvekili adayı gösteren Devlet Bahçeli'ye karşı Genel Başkan adayı olmak için çalışmalar yürütüyor.

 
Son Güncelleme: 07.04.2016 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.