Azerbaycan’ın iki ünlü sesi İstanbul’da konser verecek

Azerbaycan’ın iki ünlü sesi Nuriyye Hüseynova ve Melekhanım Eyübova, İstanbul’da verecekleri iki konser ile müzikseverler ile buluşacak.

01 Ocak 2015 Perşembe 17:45
Azerbaycan’ın iki ünlü sesi İstanbul’da konser verecek






Azerbaycan’ın iki ünlü sesi İstanbul’da konser verecek

Dünya Azerbaycanlılar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, ‘İstanbul Azerbaycan Kültür Evi’  tarafından düzenlenen ‘Azerbaycan Kültür Günleri’ programında, kardeş ve dost  Azerbaycan’ın ünlü iki sesi,  Azerbaycan Devlet Sanatçısı Nuriyye Hüseynova ile Azerbaycan Devlet sanatçısı Melekhanım Eyübova, İstanbul’da Bakırköy ve Ümraniye - Ataşehir’de verecekleri iki ayrı konser ile müzikseverler ile buluşacaklar.
Azerbaycan’ın ünlü saz sanatkarları Möhlet Müslümov (Tar), Fahredin Dadaşov (Kemança) ile Günay Aksu (Nara) eşliğindeki konserlerde, Azerbaycan klasik Mugam Musıkisi ve halk mahnılarından örnekler sunulacak. Programda, Hazersam Dans Grubu  da, Azerbaycan Folkloründen örnekler sunacaklar.
   
AMACIMIZ, KARDEŞ ÜLKE KÜLTÜRLERİNİ BULUŞTURMAK
İstanbul Azerbaycan Kültürevi Başkanı Hikmet Elp, konserlerin düzenlenmesindeki amaçlarının,  ‘Dünya Azerbaycanlılar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde,  İstanbul Azerbaycan Kültür Evi  olarak,  bir milletin, iki devleti olan Türkiye’de, kardeş  ve dost Azerbaycan’ın  kültür, musıkisi ve folklorünün  tanıtılması ile bu kültüre ilgi ve aidiyet duyan insanlarımızı, bu tür etkinlikler  vasıtası ile bir araya getirmek amacı ile bu konserleri düzenledik’ dedi.

İlk konser, 02.01.2015 Cuma günü  Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak. Diğer konser ise, 03.01.2015 Cumarrtesi günü Ümraniye – Atakent Kültür Merkezi’nde saat 19.00 da başlayacak.  İletişim: Hikmet Elp  0505. 4579229
Son Güncelleme: 01.01.2015 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.