Davutoğlu: Bahçeli'yi hele de Osmaniye'de yuhalama olmaz

Yusuf BAŞTUĞ- İbrahim EMÜL- Efendi ERKAYIRAN/OSMANİYE, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Osmaniye mitinginde eleştirdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi partilileri yuhalayınca araya girip "Bahçeli'yi yuhalamayın. Hale de Osmaniye'de...

02 Mayıs 2015 Cumartesi 16:20
Davutoğlu: Bahçeli'yi hele de Osmaniye'de yuhalama olmaz






Yusuf BAŞTUĞ- İbrahim EMÜL- Efendi ERKAYIRAN/OSMANİYE, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Osmaniye mitinginde eleştirdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi partilileri yuhalayınca araya girip "Bahçeli'yi yuhalamayın. Hale de Osmaniye'de yuhalama olmaz" dedi.
Başbakanlığın özel uçağı 'Ana' ile Adana Havaalanı'na gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanında eşi Sare Davutoğlu ile birlikte helikopterle Osmaniye'ye geldi ve kentin Devlet Bahçeli Bulvarı'ndaki miting alanına geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de eşlik ettiği Davutoğlu, yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Davutoğlu, 2002 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de içinde olduğu hükümetin IMF kapısında beklediğini, bugün IMF'ye borcu Ak Parti hükümetinin bitirdiğini söyledi.
O gün IMF kapılarında bekleyenlerin bugün Ak Parti'ye meydan okuyamayacağını belirten Davutoğlu, şöyle dedi:
"2002 yılında onurlu devlet kendi tankını yapamıyordu. Başka ülkelerden hibe tank alıyordu. Bugün Altay tankımızı yapıyoruz. Milliyetçiliğin milliliğin başladığı yer burasıdır. 2002'de doğalgaza sahip il sayısı 6 idi şimdi 75. Yakında tüm illerimize doğalgaz vereceğiz. Sayalım sayın Bahçeli'de duysun. 2002'de Osmaniye'de doğalgaz var mıydı? 2002'de Osmaniye'de üniversite var mıydı?"
Davutoğlu, bu sözler üzerine meydandaki Ak Partililer yuh çekmeye başlayınca müdahale ederek, "Bahçeli'yi yuhalamayın. Hale de Osmaniye'de yuhalama olmaz. Biz tartışırız konuşuruz ana yuhalatmayız. Biz eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama hakarete, yuhalamaya yoğuz" dedi.
"BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer partilerle birlikte seçime girdiklerini anlatırken şöyle devam etti:
"Bizim hedefimiz belli; Türkiye'yi ilk 10 devlet arasına koymak. Bütün coğrafyamıza sahip çıkmak. Türkiye'yi demir yolları, havaalanlarıyla çağdaş hale getirmek. CHP, MHP, HDP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var; Ak Parti'yi durdurmak. Bizi geçen sene engellemeye çalıştılar. Gezi provokasyonu yaptılar durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta pareler cephe harekete geçti, durduk mu? 30 Mart öncesinde CHP bazı yerlerde MHP'yi destekledi. Bazı yerlerde ise MHP CHP'yi destekledi. Ekmeleddin İhsanoğlu için bize karşı anlaştılar, çatı adayı çıkarttılar. Bahçeli ile Kılıçdaroğlu, arkalarına 10-12 parti takıldı, karşılarında yiğit adam vardı. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti vardı. Sonunda ne oldu milletin adamı kazandı. 7 Haziran'a giderken perde gerisinden birileriyle paslaşıyorlar. Biz bunlara meydanı bırakır mıyız? Hepsi birleşse de yine kazanamayacaklar."
"SURİYELİLER'İ ÜLKESİNE GÖNDERECEK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz' dediğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Zalim Esad zulüm etmiş, onlar da ülkemize gelmiş. Mazlumu zalime vermek bizim töremizde var mı? Yetimleri, dulları, yaşlıları, çocukları zalime verir miyiz? Bu bizim töremizde inancımızda var mı? 'Şimdi Suriyeli Türkmenleri, Arapları, bayır Bucak Türkmenlerini, hak yolunu bekleyen yiğitleri geri vereceğiz' diyorlar. Kılıçdaroğlu der. Verdirir miyiz? O Türkmenlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Onların hukukunu korumak için her türlü fedakarlığı yaparız. Bizim kültürümüz bu. Bahçeli'den şuana kadar bir ses çıkmadı. Osmaniye'den bir kez daha sesleniyorum. Bizim kapımıza kim gelirse gelsin kim olursa olsun onu korumak bizim inancımızın gereğidir. Mazlumu korumak bizim töremizdir."
"SELAHATTİN DEMEYECEĞİM"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim ile Kabe'yi karşılaştırmasını 'gaflet' olarak niteleyen Davutoğlu, "Hasta, evet hasta. Kudüs'e 'Yahudilerin kutsal mekanı' dedi. Bir daha ona 'Selahattin' demeyeceğim. Bizim için Selahattin; Kudüs fatihi Selahattin Eyyübbi'dir. Pareler de perde gerisinden bunları koordine etme çabasında biz bunlara fırsat verir miyiz?" diye konuştu.
İHSANOĞLU, DAHA BOZKURT İŞARETİ YAPAMIYOR
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bozkurt işareti yapamadığını da kaydeden Davutoğlu, tarafsız olduğu belirtilen 'Çatı adayının' MHP'ye geçtiğini anlatırken, "Öyle bir şaşırdı ki bozkurt işareti yaparken. Yanlış yapıyor. Keşke önce testten geçirselerdi. Ne yapacağını bilmeyen şaşıranlarla kutsal yolculuğa çıkılır mı? Hangi düşünce içinde olduğu belli olmayanlarla, nasıl davranacağını bilmeyenlerle yeni Türkiye inşa edilir mi?" dedi. Davutoğlu, konuşmasının ardından Samsun'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.