Davutoğlu Diyabakır'dan umut verdi: Bu zor günler geçecek

Diyarbakır Ulu Camii'de bayram namazı kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Buraya seçim için gelmedim, inşallah bu zor günler geçecek' dedi..

24 Eylül 2015 Perşembe 12:26
Davutoğlu Diyabakır'dan umut verdi: Bu zor günler geçecek






Davutoğlu Diyabakır'dan umut verdi: Bu zor günler geçecek

Bayram Namazı'nı Diyarbakır'da kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, namaz çıkışında hem halka hem de kamuoyuna umut dolu mesajlar verdi. Ulu Camii'de Kurban Bayramı namazı çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Başbakan Davutoğlu 'Buraya seçim için değil bayramlaşmak için geldim' dedi.

Davutoğlu Diyarbakır, Son Dakika Diyarbakır, Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da kıldığı bayram namazı sonrası açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "İnşallah bu zor günler geçecek" dedi. Davutoğlu bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken de "Diyarbakır'a seçim için gelmedim" ifadesini kullandı.

Bayramın ilk gününü Diyarbakır'da geçirecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Ulu Cami'de kıldı.

Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Davutoğlu şunları söyledi:
"İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır, kardeşliğimizi baki kılmamızdır, bizi ayırmak, bölmek isteyenlere karşı kelime-i tevhid etrafında ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olma bilinciyle ayakta dimdik durmamızdır. En büyük gücümüz bayramlarda olduğu gibi omuz omuza durmamızdır.
Bizim Türkiye'deki bütün sorunları çözme amacımız bakidir. Herkesin bu çözüme katkı sunması önem taşımaktadır. Yapılan operasyonlar sadce terör odaklarına yöneliktir. Allah bayramımızı kardeşliğimizi daim eylesin. Allah bizi bir, diri eylesin. Türkiye içinde huzursuzluk çıkarmak isteyenlerle Filistin'e sahip çıkmamıza engel olmak isteyenler aynı saftadır."

BURAYA SEÇİM İÇİN GELMEDİM

Davutoğlu, bir gazetecinin bayramda neden Diyarbakır'a geldiniz sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Diyarbakırlılar benim Diyarbakır'a nasıl aşık olduğumu bilirler. İnsanlık tarihinin bütün birikimini görmek isterse Diyarbakır'ı görmesi lazım. Sadece mimarisiyle bütün tarihimizin her aşamasına hakimdir. Diyarbakır insanı da kadim geleneğin bütün özelliklerini yansıtır.
Diyarbakır'ın insanına selam verdiğinizde hediye alırsınız, gözlerine baktığınızda muhabbet alırsınız. Bayramı Diyarbakır'da başlatmakla, Konya ile arasında bir fark olmadığını göstermektedir. Bugün seçim için gelmedim. Bugün hiçbir siyasi faaliyette bulunmayacağım. Bundan sonra da sık sık Diyarbakır'a geleceğiz."

''BUGÜN BÜTÜN BİR MİLLET, 78 MİLYON OMUZ OMUZAYIZ''

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İl Teşkilatı'nda da bir konuşma yaptı. Davutoğlu buradaki konuşmasında ise özetle şunları söyledi:

''Terör, şiddet, nerede ve ne şekilde olursa olsun, bütün bir millet için sadece acılar, hüzün dolu günler getiriyor. Bu teröre karşı verdiğimiz mücadelede, Diyarbakırlı kardeşlerimizin, bu masum sivil şehitlerimizin yakınlarının yanımızda olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bu mücadeleyi hep beraber verirsek anlam taşır. Masumları katledenler, ülkenin meselelerini konuşmak imkanı varken, bu meseleleri konuşmak yerine, TBMM'de ve Türkiye'nin her yerinde bu meseleleri rahatça ifade etmek imkanı varken, bunları ifade etmek yerine, alçakça terör saldırılarıyla, kalleşçe kurdukları tuzaklarla, günümüzü, bayramımızı karartmak isteyenlere karşı bugün bütün bir millet, 78 milyon omuz omuzayız.

Çözüm süreci ile hedeflediğimiz 30 yıldır süren bir kavgayı bitirmekti. Bütün bu süreçlerde tek hedefimiz, herkesin kendi ana dilinde, lehçesinde özgürce, istediği şekilde düşüncelerini ifade edebilmesi, kimsenin ait olduğu mezhep yada etnik köken dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulmamasıydı. Bunu için de son derece kapsamlı reformlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz ama Kürt kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın meselelerinin istismarı üzerinden terör ile en başta Kürt vatandaşlarımıza baskı ve zulüm oluşturan, bugün zikrettiğim iki kardeşimiz gibi, Diyarbakırlıları katleden terör örgütüne karşı da biliniz ki her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz.
Diyarbakırlı dostlarım, biliniz ki kim bu ülkede Diyarbakırlı'yı Konyalı'dan ayırmak isterse, kim ne gerekçeyle olursa olsun 'sizin etnik kökeniniz, sizin mezhebiniz şu, diğerlerinin mezhebi bu' diye ayrımcılık yapmak isterse karşısında bizi bulur. Bir an bile zihnimizden Diyarbakırlı ailelerinin acılarını, şehit ailelerinin acısından ayırırsak, bir an bile zihnimizde böyle bir ayrımla yaklaşırsak bu mevkiler bu makamlar bize haram olur. Biz bütün bir milletin birliği, beraberliği için hiçbir bir aileye evlat acısı, baba acısı, kardeş acısı düşmesin diye çalışmaya devam edeceğiz."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün bir gazetede bazı bakanların ve milletvekillerinin fotoğrafları yayımlandığını ve "Bunlar mı milli?" denildiğini hatırlatarak, "İşte Cevdet Bey'in, Mehdi Bey'in, Galip Bey'in birçok arkadaşımızın, işte ben burada cevap veriyorum Diyarbakır'da; Bu kardeşlerimiz böylesi ırkçı yayın yapan o gazetenin yazarlarından çok daha milli, bu toprakların, bu ülkenin, bu devletin en asli sahipleridir. Millilik, yerlilik zihniyetle olur, gönül bağıyla olur. Bu milletin her ferdi için ter dökmekle olur" dedi.
Son Güncelleme: 24.09.2015 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.