Halter Kadın ve Erkek Milli takımı İslam Oyunları Turnuvası'na hazırlanıyor

Ercan Ata, Ankara- (fotoğraflı) Halter Erkek ve Kadın Milli takımı, İslam Oyunları Turnuvası için hazırlaklarını sürdürüyor. 10-18 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan turnuvada sporcular başarı elde ederek Avrupa şampiyonasını...

07 Şubat 2015 Cumartesi 12:56
Halter Kadın ve Erkek Milli takımı İslam Oyunları Turnuvası'na hazırlanıyor






Ercan Ata, Ankara- (fotoğraflı)

Halter Erkek ve Kadın Milli takımı, İslam Oyunları Turnuvası için hazırlaklarını sürdürüyor. 10-18 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan turnuvada sporcular başarı elde ederek Avrupa şampiyonasını hazır gitmek istediklerini belirttiler.

İslam Oyunları Turnuvası ve Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam eden, Nurcan Taylan, Bünyamin Sezer ve kadın Milli takım antrenörü Talat Ünlü hazırlıkları Doğan Haber Ajansı'na () değerlendirdiler.

Dünya şampiyonasında dereceye giremeyen Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan, asıl hedefinin Olimpiyatlar olduğunu ifade etti.

Avrupa şampiyonasına yönelik antreman yaptığını kaydeden Taylan; "Avrupa şampiyonasına iki ay var. İnşallah iyi bir şekilde toparlanırsam, hedefim ilk üç içerisinde girmek. 2014 yılında uzun bir aradan sonra podyumlara döndüm ve Avrupa ikinciliği elde ettim. Dünya Şampiyonası'nda ise istediğim performansı gösteremedim. Bu sene inşallah benim için daha iyi olacak. Zaten asıl hedefim 2016 Olimpiyatlarında istediğim dereceyi yapmak. İnşallah her şey çok güzel olur benim için ve takım arkadaşlarım için. Ufak tefek ağrılarım oluyor çünkü ben yirmi yıldır spor yapıyorum. Allah'a çok şükür şuan beni çok engelleyecek bir şey yok. Ağır bir spor yapıyoruz tabi her an ne olacağı belli değil. İnşallah kötü bir sakatlık da yaşamam ve istediğim gibi Avrupa Şampiyonası'na hazır bir şekilde bulunmuş olurum" dedi.



Kadın Milli Takım antrenörü Talat Ünlü, "Olimpiyat için en az üç kota alacağız''

Halter Kadın Milli Takım antrenörü Talat Ünlü, İslam Oyunları turnuvası ve Avrupa Şampiyonası hazırlıkları ile ilgili olarak; ''Bilindiği gibi ülkemizde düzenlenecek bir turnuva var. Çok ciddiye aldığımız bir müsabaka ve katılımın çok fazla olmasını bekliyoruz. Türkiye daha önce nasıl büyük organizasyonlar gerçekleştirdiyse bu organisyanu da çok ciddi şekilde gerceklestirecek. Hemen sonrasında da Avrupa Şampiyonası var. Tabi Avrupa Şampiyonası hazırlıklarımız da ciddi anlamda devam ediyor. Kamp kadromuz 15 kişi ve içlerinde çıkabilecek çok iyi sporcularımız var. Ayrıca kadromuza ilave edilecekler de var. Başarılı bir kamp dönemi geçireceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları kotasıyla ilgili de konuşan Ünlü, ''2014 Dünya Şampiyonası'nda düşüncemiz en az 3 kota puanını alırız düşüncesiydi. Ancak orada talihsiz bir sonuç elde ettik. Olimpiyat Şampiyonu olan bir sporcumuz orada sıfır çekti. Haliyle de bu bizi puan olarak biraz geriye çekti. Ama ben hesapladığımız puanı almış olmamızın sevincini yaşıyorum. Şuanda bizim kotamız ikinin içinde. Bu Dünya Şampiyonası'nda da sporcularımızın performansları eğer istediğimiz düzeye ulaşırsa minimum 2, maksimum 3 olur diye düşünüyorum yani kotada bir sıkıntımız yok. Zaten gönlümüz ister ki tam kota ile gidelim. Ama önemli olan, oraya katılmak ve madalya almak için gitmek''



63 kg'da mücadele eden Erkek milli takım sporcusu Bünyamin Sezer ise, önümüzde İslam oyunları turnuvası var ama hedef adım adım Olimpiyatlar diyerek şu ifadeleri kullandı: ''Hedefim önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi bir başarı elde etmek. Dizimdeki sakatlıklar talihsiz bir şekilde peşimi bırakmadı. Ameliyat sonrasında da Dünya Şampiyonası'na çok iyi hazırlanamadım ve orada da sıfır çektim. Bunu düşündükçe de Avrupa Şampiyonası'na çok iyi bir şekilde hazırlanıyorum. İyi geliyorum diyebilirim ve bu kez bir bahanem de yok bir sakatlığım sıkıntım da yok. İnşallah eski Bünyamin podyumlarda olacak'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.