Kartal yuvasında coştu, 3 - 2

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında yeni stadı Vodafone Arena'daki ilk maçında bu akşam Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş 3 - Bursaspor 1

11 Nisan 2016 Pazartesi 19:36
Kartal yuvasında coştu, 3 - 2






Kartal yuvasında coştu, 3 - 2 

Beşiktaş, yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışını galibiyetle yaptı. Bursaspor'u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 6'ya çıkardı.


Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena'ya muhteşem bir maçla merhaba dedi.

Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada ilk gol 22. dakikada Mario Gomez'den geldi.

Bursaspor bu gole 28. dakikada Bakaye Traore ile karşılık verdi.

Maçın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı. Maçta ikinci yarı oynanıyor. İkinci yarısı hızlı başlayan karşılaşmada 53. dakikada Delgado siyah-beyazlıları bir kez daha öne geçirdi.

58. dakikada ise bir kez daha Mario Gomez çıktı. Kullandığı penaltı vuruşu Harun Tekin'den dönen Gomez, takip ettiği topu ağlarla buluşturdu.

71. dakikada ise Miroslav Stoch'un golüyle fark bire indi.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmadı.

Siyah-beyazlılar böylece yeni stadı Vodafone Arena'ya galibiyetle merhaba derken, şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puanın sahibi oldu.



Beşiktaş puanını 66'ya yükselterek maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya yükseltti.
VODAFONE ARENA'DA İLK 11'LER BELLİ OLDU!

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Alexis, Marcelo, İsmail, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Gomez

Bursaspor: Harun, Hosogai, Traore, Şamil, Sivok, Aziz, Emre Taşdemir, Faty, Batalla, Deniz, Necid

Beşiktaş, 3 yıl aradan sonra evine döndü ve yeni stadında ilk maçına Bursaspor karşısında çıktı.

Bu tarihi gün için Beşiktaş semti ve Vodafone Arena Stadı'nın etrafı öğlen saatlerinden itibaren adeta bayram yerine çevrildi.

Binlerce taraftar, stattan semt içine kadar döşenen kırmızı halıdan yürüyerek 3 yıldır özlemini çektikleri stada ulaştı.

Maç öncesi polis ve taraftarlar arasında yoğunluk yüzünden çıkan ve biber gazı sıkılmasına kadar varan arbede bile stat çevresi ve içindeki coşkuyu gölgelemedi.

ESKİ TEKNİK DİREKTÖR VE OYUNCULARA PLAKET

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi açılışa gelen eski teknik direktör ve oyunculara plaket verdi. Bu isimler arasında Dorde Milic, Tigana, Bernd Schuster, Daniel Amokachi gibi isimler vardı.

TÜM TARAFTARLARA BAYRAK VE UYARI ANONSLARI

Beşiktaş Kulübü, stada giren tüm taraftarlara bayrak dağıttı. Bunun yanı sıra güvenlik kurallarına uymaları, küfür etmemeleri ve merdiven boşluklarına oturulmaması için sık sık anons yapıldı. Stat güvenliğinde yüz tanıma sisteminin devrede olduğu ve bu taraftarların hemen tespit edileceği uyarısına rağmen bu kuralın fazlasıyla ihlal edildiği görüldü.


BEŞİKTAŞ'IN HASRETİ SONA ERDİ

Beşiktaş, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu. Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı.

Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı.

Beşiktaş, stadın yapımı sırasında 2,5 sezonu aşkın süre boyunca iç saha maçlarını 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı. Siyah-beyazlı futbol takım, bu dönem boyunca Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında rakip ekipleri konuk etti.

ARENA'DA TANIDIK İSİMLER VARDI

Beşiktaş'ta geçmiş yıllarda futbolcu ve teknik adam olarak görev yapan isimler de Vodafone Arena'daki ilk maçı izledi.
Siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluklar yaşatan İngiliz Gordon Milne ve o dönemin oyuncularından Ali Gültiken'in yanı sıra takımın 15 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Dorde Milic, eski futbolcular Daniel Amokachi, Roberto Hilbert, teknik direktörler Bernd Schuster, Jean Tigana ve Ertuğrul Sağlam da maçı tribünden takip etti. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, maç öncesi Dorde Milic, Gordon Milne, Bernd Schuster, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Daniel Amokachi'ye plaket verdi.

BECK İLK KEZ YEDEK KALDI

Beşiktaş'a sezon başında transfer olan ve geldiği ilk günden itibaren istikrar yakalayan Andreas Beck, Süper Lig'de ilk kez yedek soyundu. Takımının bu sezon yaptığı 27 maçta da ilk 11'de şans bulan Beck, Bursaspor karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı. Beck'in yerine sağ bekte görev alan Serdar Kurtuluş ise bu sezon ilk kez lig maçında şans buldu. Şenol Güneş'in Ziraat Türkiye Kupası maçlarında oynattığı Serdar, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

GOL GELDİ AMA SAYILMADI!

19. dakikada Ricardo Quaresma sol kanattan ortaladı. Kaleci Harun Tekin topu yumrukladı ancak seken topu takip eden Marcelo meşin yuvarlakla ağları buluşturdu. Ancak öncesinde hakem Barış Şimşek pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etmişti.

İLK GOL MARIO GOMEZ'DEN

Bu pozisyonun ardından Beşiktaş gerçek golü buldu! 22. dakikada Oğuzhan Özyakup'la başlayan atakta topla buluşan Jose Sosa ceza sahasının dışında savunmanın arkasına doğru ince bir pas gönderdi. Topun kontrolünü sağlayan Mario Gomez ceza sahasına girdi ve kaleci Harun Tekin'i çalımlayıp golünü de kaydetti. Mario Gomez bu golle Süper Lig'de 20 gol sayısına ulaşırken Vodafone Arena'da ilk golü atan isim olmayı da başardı: 1-0.

CEVAP ERKEN GELDİ

Fakat Beşiktaş'ın sevinci çok uzun sürmedi. Bursaspor 28'de Bakaye Traore ile bu gole yanıt verdi. Pablo Batalla'nın savunmanın arasına gönderdiği pasta Tomas Necid 'feyk' atarak topu Traore ile buluşturdu. Tecrübeli oyuncu da ceza alanına girer girmez plasesini yaparak skora denge getirdi: 1-1.

İKİNCİ YARI PERDE GOLLE AÇILDI

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 53. dakikada kullanılan kornerde top ceza alanı içinde Harun tarafından uzaklaştırılmak istense de ceza alanı içinde karambole neden oldu. Son olarak Atiba'nın kale ağzına aktardığı topu iyi takip eden Alexis kafa vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 2-1.

GOMEZ ÜÇLEDİ AMA...

Siyah-beyazlı ekibi rahatlatan gol ise 58'de geldi. Daha doğrusu rahatlattığı sanılan... Ceza alanı içinde Sosa'nın Hosogai tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıda topun başına Mario Gomez geçti. Vuruşunda topu Harun çıkarsa da pozisyonu iyi takip eden Alman oyuncu golü ikinci şutla atmayı başardı: 3-1.

STOCH FARKI İNDİRDİ!

Bir önceki paragrafta dediğimiz gibi Beşiktaş 3. golü bulduğunda rahatladığını sanmıştı ancak 71'de Stoch'a engel olamadı. Jem Karacan'ın ceza alanı içi sol bölümüne doğru çıkardığı pası kontrol eden Miroslav Stoch çaprazdan vurdu ve Tolga Zengin'i geçen top ağlarla buluştu: 3-2.
Son Güncelleme: 11.04.2016 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.