Merkez Parti ne zaman kuruluyor?

22 Haziran 2014 Pazar 22:35
Merkez Parti ne zaman kuruluyor?






Merkez Parti ne zaman kuruluyor?
Türk siyasi hayatına yeni bir parti daha katılıyor. Kuruculuğunu Prof. Dr. Abdurrahim Karslı’nın yaptığı Merkez Parti, kuruluş işlemleri için resmi süreci bugün başlatıyor. Bir hayli iddialı ekonomik ve siyasi programa odaklanan Merkez Parti'ye AK Parti içinden kopan milletvekillerinin de katılacağı bildiriliyor. AK Parti içinde 3 dönem sınırlaması nedeni ile diken üstünde olan vekillerin Merkez Parti ile dirsek teması içinde olduğu bilgisi varb Ancak bu vekillerin kimler olduğu açıklanmadı.
 
Parti üst düzey yöneticileri ise, “ağır top” olarak nitelendirilebilecek pek çok ismin partiye gelip gittiğini doğruluyor ama aldıkları prensip kararı gereğince bu isimler konusunda ser verip sır vermiyorlar.
“MİLLETİMİZİN SESİ” adı altında, son üç yıldır Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar uzanmayı başaran hareket, iddialı bir kadro ile siyaset hayatımıza giriş yapıyor.  
KURULUŞ İÇİN İL İL HAZIRLIK YAPILMIŞTI
Merkezç Parti kuruluşu için daha önce anadoluyu karış karış dolaşan Prof.Dr. Karslı, kendisine yöneltilen sorular hakkında şunları söylemişti:
Partileşerek, harekete filli bir vücut giydirmek istediklerini söyleyen Abdürrahim Karslı, Fethullah Gülen Cemaati ile ilgilerinin olup-olmadığı yönündeki soruya, “Bizim her cemaatle ilgimiz var. Ancak asıl cemaatimiz cemi cemaatidir. Bence hedef de bu olmalı. Biz zaten Ümmet-i Muhammet cemaatiyiz. Tüm insanlık arkamızda olsun istiyoruz” diye konuştu. Karslı, Gülen cemaatinin de sıkıntısının ‘Adalet’ olduğunu belirterek, her kesimin hukuka ihtiyacının olduğunu ifade etti.
Cemaatten destek
Gülen Cemaati’nin dershaneler konusunda, AK Parti Hükümeti tarafından haksızlığa uğratıldığını söyleyen Prof. Dr. Karslı, “O halde, sebepleri ortadan kaldırmalıyız. Bizlerin, herkesin hukuk devletine ihtiyacı var. Örneğin Güneydoğu’da devlet bölünüyor. Şu anda bu yönden devletin de hukuka ihtiyacı var ve hukuka ihtiyacı olan herkes arkamızda. İnsanların hak ve eşitlik ihtiyaçları var. Fethullah Hocaefendi’nin gazetesinden de açıklamalarla destek alıyoruz” dedi.
‘Türklük’ vurgusu
Kendisinin Gülen Cemaati üyesi olmadığını söyleyen Karslı, “Ancak içlerinde yetiştim, içlerinde büyüdüm. Ben bütün Risale-i Nurları okudum, hepsini de çok iyi bilirim” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ sözlerini de eleştiren Karslı, “Bediüzaman’ı açıp okusun, Bediüzaman Hazretleri’nin kitapları, benim milliyetçiliğimi teyit ediyor. Ben bin yıl boyunca İslam bayraktarlığı yapan Türklüğümle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
‘Stratejik ortaklar’
AK Parti’ye oy veren insanların, kendi kuracakları partiye geleceklerini söyleyen Karslı, “AK Parti’li kardeşlerimin gidecek başka yeri yok, ama bazı bakanları BDP’ye geçebilir” dedi. Terör örgütü suçlaması ile hapse atılan askerlerle ilgili de konuşan Karslı, “Başbakan’ın en iyi stratejik ortağı, BDP ve Öcalan. Ama askerlerimizin içeri atılmasını, binlerce kilometre uzaktaki insana (Fethullah Gülen) bağlamak, bunu bir hukukçu olarak söylüyorum, insafsızlıktır” dedi.
‘Ayrıştırmayacağız’
Daha sonra konferansa geçilirken, açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Prof. Dr. Karslı, siyaset yapmak için değil, istişare için bir araya geldiklerini ifade ederek, “İstişarede imtiyaz olmaz, daha yolun başındayken beni uyarın. Amacım, Alevi-Sunni, Türk-Kürt, Sağ-Sol, Laik-Antilaik gibi toplumları ayrıştırmak değil. Hiç kimse, hiç kimseye kulluk ve marabalık yapmak zorunda bırakılmayacak. Bu bizim imanımız, itikadımız ve milletimize ahdimizdir” dedi.
 
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.