Taliban Amerikan üssünü vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Amerikan hava üssü Taliban'ın saldırısına uğradı. Bagram Hava Üssü'ne düzenlenen saldırıda ilk gelen haberlere göre en az 4 ABD askeri öldürüldü.

12 Kasım 2016 Cumartesi 09:41
Taliban Amerikan üssünü vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var






Taliban Amerikan üssünü vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Afganistan'da Amerika'ya ait bir askeri üs Taliban tarafından vuruldu. Kabil'in kuzeyinde yer alan Bagram Hava Üssü'nde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından en az 4 Amerikan askerinin öldüğü bildiriliyor. Saldırıyı Taliban henüz üstlenmese de, aynı bölgede örgütün düzenlediği çok sayıda saldırıda Amerikan ve NATO üyesi çok sayıda batılı ülkenin askeri öldürülmüştü.

4 ÖLÜ 14 YARALI VAR

Afganistan Bagram'daki hava üssünde gerçekleşen patlamayı Taliban üstlendi, saldırıda en az dört kişi yaşamını yitirirken 14 kişi de yaralandı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’un kuzeyindeki Bagram Hava Üssü’nde siddetli patlama meydana geldi.

Bölge Valiliği’nden yapılan açıklamada meydana gelen patlamada en az üç kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı açıklandı. Açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığı belirtildi.

Henüz hiçbir örgütün üstlenmediği patlamanın meydana geldiği Bagram Hava Üssü’nün sık sık Taliban örgütünün saldırılarına hedef olduğu biliniyor.

Geçen yıl Aralık ayında da canlı bomba saldırısında altı Amerikan askeri öldürülmüştü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.