Paskalya'yı Kutladılar

Dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyanlar, en eski ve en önemli bayramları olan Paskalya’yı kutluyor.

05 Nisan 2015 Pazar 15:26
Paskalya'yı Kutladılar






           Paskalya'yı Kutladılar

   Dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyanlar, en eski ve en önemli bayramları olan Paskalya’yı kutluyor. 
   Paskalya günü “Kıyam Yortusu”, “Diriliş Pazarı” ya da “Diriliş Günü” olarak da adlandırılıyor. Paskalya bayramına dair en eski kayıtlar 2. yüzyıla aittir.
   İsa’nın diriliş tarihi ilk kez Doğu ve Batı kiliseleri arasında İznik’te 325 yılında yapılan toplantıda karara bağlandı ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen 21 marttan sonraki dolunayı izleyen ilk pazar günü olarak kabul edildi.
   Ancak bugün hâlâ Ortodoks Doğu ile Katolik ve Protestan Batı arasında diriliş tarihi konusunda birkaç günlük bir “anlaşmazlık” bulunmaktadır.
  Katolikler Akdeniz “tezcanlılığından” olsa gerek, bu bayramı daha önce kutluyorlar.
   Paskalya ile birlikte büyük perhiz dönemi sona erer ve baharın gelişi de kutlanır. Bu günlerde bolca yumurta yenir. Bunun yanı sıra Paskalya sofralarında özellikle Akdeniz ülkelerinde kuzu eti en önemli yeri tutar.
   Almanya’da paskalya yemeği adeti daha farklı. Her yıl binlerce ton tavşan kesilir. Ancak bu yıl hayvanseverler bu kadar çok tavşan yenmesine tepki gösterdiler.
   Çoğu Alman, eti için yetiştirilen tavşanların beslenme ve barınma koşullarının kötülüğünden endişeli.
   Almanlara göre grup halinde yaşamaya alışık bu hayvanların küçük kafeslerde tutulması vahşice bir davranış.
   Ayrıca Uzak Asya ve Doğu Avrupa ülkelerinden ithal edilen tavşan etlerinin kontrolü ve hijyenik standartlara uygunluğu da ciddi şekilde sorgulanıyor.
seferia.com
Son Güncelleme: 05.04.2015 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.