Rusya'dan geri adım, 13 Türk acentenin lisansları geri verildi

Rusya, Türkiye'ye koyduğu ambargolar yüzünden lisansını iptal ettiği 13 Türk şirketinin mücadelesi karşısında geri adım attı. Lisanslar geri verildi.

17 Mart 2016 Perşembe 01:34
Rusya'dan geri adım, 13 Türk acentenin lisansları geri verildi






Rusya'dan geri adım, 13 Türk acentenin lisansları geri verildi

Türkiye Rusya krizinde Moskova'nın Türk şirketlere uyguladığı baskıcı politikalar sonrası hukuk savaşı başlatan firma temsilcileri önemli bir engeli aşmayı başardı. Rusya'dan 'Türk kökenli' olduğu için lisansını iptal ettiği 13 acenteye 'iade-i itibar'... Şirketler faaliyetlerine devam edecek ancak Türkiye pazarı hâlâ yasaklı.
Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi krizden en büyük darbeyi yiyen sektörlerin başında gelen turizmciler, pes etmedikleri hukuk mücadelesinde çok önemli bir kazanım elde etti.

ŞİRKETLER KANITLADILAR

Türkrus'ta yer alan habere göre, geçen yıl sonunda yürürlüğe giren Türkiye karşıtı ekonomik yaptırımlar gerekçe gösterilerek, önde gelen bazı turizm acentelerinin Rusya’daki çalışma lisansları iptal edilmişti. Rusya Federal Turism Ajansı (Rosturizm) Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in imzaladığı kararnameye dayanarak, Coral Travel, Sunmar, Pegas, Anex gibi büyük şitketlerin lisansını alarak Rusya’da faaliyet gösteremeyeceklerini ilan etmişti.

Ancak bu şirketler, yaptırımın Türkiye’ye tur paketi satışını yasakladığını, sözü geçen şirketlerin Türk şirketi değil, Rusya yasalarına göre kurulmuş yerel şirketler olduklarını ve herhangi bir yasak kapsamına sokulamayacağını kanıtladılar. Uzun süren hukuk mücadelesinin ardından Rusya Federal Turizm Ajansı iptal edilen lisansların geri verildiğini resmen açıkladı.

Türkiye pazarı hâlâ kapalı

TÜRK gerekçesiyle sıkıntı yaşayan şirketler normal faaliyetlerine devam edecek ama en büyük pazarları olan Türkiye hâlâ kapalı kalmaya devam edecek. Türkiye’ye tur paketi satışı da, charter uçuşları da yasak. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Turina, "Geç de olsa yanlıştan dönüldü. Sektör sakinleşecek" dedi.
Son Güncelleme: 17.03.2016 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.