Sertaç Musaoğlu, Çözüm Süreci Mardin'i dünya markası yapacak

Türkiye'nin son 40 yılına damgasını vuran terör ve şiddetin sona ermesi için hayati önem taşıyan Çözüm Süreci, Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğun olarak tartışılıyor.

17 Mart 2015 Salı 18:05
Sertaç Musaoğlu, Çözüm Süreci Mardin'i dünya markası yapacak






Çözüm Süreci Mardin'i dünya markası yapacak

Sertaç Musaoğlu, Çözüm Süreci Mardin'i dünya markası yapacak

Türkiye'nin son 40 yılına damgasını vuran terör ve şiddetin sona ermesi için hayati önem taşıyan Çözüm Süreci, Doğu ve Güneydoğu illerinde yoğun olarak tartışılıyor.


Bölge halkı, işadamları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri Çözüm Süreci’nin vatandaşa yansımasını değerlendirirken son iki yıllık barış-huzur ortamının getirdiği hoşgörü ikliminin bozulmamasını istiyor. Mardin AK Parti Milletvekili Aday Adayı Sertaç Musaoğlu ise sürece bölge halkının büyük destek verdiğini belirterek "Vatandaşımız Huzur ve can güvenliğinin olduğu yerde üretime yöneldi, barış iklimi ile birlikte düğünlerimiz düğün oldu, Mardin'de yatırımlar arttı, daha da artacak" dedi.

ÜRETİM VE İHRACAT ÜSSÜ OLURUZ

Çözüm süreci ile birlikte artan kamu ve özel sektör yatırımlarının bölgenin ekonomik cazibesini daha da yükselttiğini söyleyen Sertaç Musaoğlu Mardin'in ihracat rakamlarının umut verici şekilde yükseldiğine dikkat çekti. Musaoğlu "2011 yılında Mardin sanayicisi, işadamı, üreticisi 826 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam çözüm süreci ile birlikte geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar düzeyine dayandı. Ortadoğu'da esen savaş rüzgârları, Suriye ve Irak'ta yaşanan kargaşaya rağmen Mardinli sanayicilerimizin, üreticimizin elde ettiği ihracat başarısı ortada. Bu başarı iç barışın, huzurun getirdiği bir sonuçtur" şeklinde konuştu. İhracatta Mardin'in Türkiye sıralamasında geçtiğimiz yıl çok sayıda batı ilini geride bırakarak 20. sıraya yükselttiğini belirten Musaoğlu şunları söyledi: "Çarklar dönüyor artık, vatandaşlarımız, gençlerimiz iş buluyor. Evine ekmek götüren babalar, oğullarını akşam evinde gören analar huzurlu. Vatandaşın istediği de bu. Yılın ilk iki aylık ihracat verisi bile çevremizdeki savaşa rağmen 138 milyon doları geçti. Barışı sadece kendi ülkemiz için değil komşularımız için de tesis etmeliyiz"

DEMOKRASİ ŞİDDETİN PANZEHİRİ

Demokratik açılımın ardından tüm Türkiye'de kendisini hissettiren barış ve hoşgörü ortamın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Sertaç Musaoğlu "Kimse dilimize geleneklerimize, dinimize müdahale etmesin istiyoruz. Bunun için halkımız büyük acılar çekti. Büyük bedeller ödedi. Artık kan ve gözyaşı üzerinden kimse siyaset üretmesin. Siyaset üretilecekse ortada bölgemizin derin problemleri var. Onlara kafa yoralım. Gençlerimize, çocuklarımıza daha iyi yarınları nasıl kurabiliriz? Bunların üzerinde projeler üretelim. AK Parti iktidarı ile gelen huzur ve barış ortamını artık kimsenin sabote etmesine izin vermeyelim" dedi.
 

Son Güncelleme: 17.03.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.