Çayıralan Meslek Yüksek Okulu protokolü imzalandı

15 Şubat 2012 Çarşamba 17:52
Çayıralan Meslek Yüksek Okulu protokolü imzalandı






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ın Akdağmadeni, Yerköy, Boğazlıyan, Sorgun ve Sarıkaya'dan sonra Çayıralan ilçesine de meslek yüksekokulu yapılıyor.
Çayıralan ilçesine yapılması planlanan meslek yüksekokulu binasının protokolü, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı iş adamı Hayri Yıldız tarafından törenle imzalandı. Protokol ile Çayıralan ilçesinde Bozok Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulacak meslek yüksekokulunun inşaatının yapımına ilişkin anlaşmaya varıldı.
Protokole göre, Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği, meslek yüksekokulunun ve lojmanların inşaatının yapımını taahhüt etti. Protokol imza törenine Çayıralan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Belediye Başkanı Çakmak Çetin, Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı iş adamı Süleyman Kandemir, dernek üyeleri iş adamı Erdoğan Demir, Bülent Akpınar, İbrahim Yıldız, Abdulbaki Karataş, Ali Bulut, Tarık Yıldız, Soner Sel, Emin Codar ve Zafer Yücel katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Çayıralan ilçesinde sağlanan birlik, beraberlik ve kenetlenmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Uçar, Üniversitemiz, çok hızlı gelişiyor. Bir yandan yeni binalar ve altyapı yatırımlarını yaparken, bir yandan da birim ve öğrenci sayılarımızı artırma düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. dedi.

İSTEDİĞİMİZ ŞARTLAR SAĞLANDIKTAN SONRA OKUL AÇILABİLİR
Önceki yıllarda, ilçelerde kurulan meslek yüksekokullarında öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Rektör Prof. Dr. Uçar, Öğrencilerimiz bizim misafirlerimiz, onlar bize ailelerinin emanetidir. Dolayısıyla öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağına, gerçekten iyi şartlarda eğitim ve öğretim alacaklarına emin olmadıkça, öğrencilerimizi macera içerisine sokmak istemiyoruz. Bu çerçevede belli şartlarımız var. Öğrencilerimizin mutluluğu ve rahatı adına, iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmeleri adına istediğimiz şartlar sağlandıktan sonra okul açılabilir. Kaliteli bir eğitim öğretim ortamı sağlandıktan sonra okulların açılmasına müsaade etme kararı aldık. Geçmişte yaşanmış kötü tecrübeler var. İlçelerde, öğrencilerimizin barınma ve benzeri sorunlar yaşadıklarını biliyoruz. Maalesef bu sorunların muhatabı biz oluyoruz. Okul açılıncaya kadar halktan, siyasilerden, yerel yöneticilerden, iş adamlarımızdan talepler var. Bunlar memnuniyet verici, ancak okul açıldıktan sonra o emaneti biz devralıyoruz. Bu noktada titiz davranmamız normaldir. İşte bu anlayışla üniversite yönetimi olarak sizin talebinizi de değerlendirdik ve olumlu yanıt vermeyi uygun bulduk. Hayırlı uğurlu olsun. diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN EN İYİ ORTAMI KURACAĞIZ
Kaymakam Hatice Bayar Özdemir de yüksekokulun kurulmasının ilçe adına olumlu ve güzel bir gelişme olduğunu kaydetti. Özdemir, Meslek yüksekokulumuzun bütün eksikliklerinin her yönüyle tamamlanıp, okul eğitim ve öğretime hazır hale geldikten sonra üniversitemize teslim edilmesi konusunda da bütün kurumların çabası olacak. Hayırsever iş adamlarımız ve tüm kurumlarımızla hiçbir sıkıntı olmadan işbirliği ile öğrencilerimiz için en iyi ortamı kuracağız. Ben ilçem adına bunu söyleyebilirim. Bu kadar birbirine kenetlenmiş insanlardan oluşan ilçemizin elbirliği ile okulumuzun kurulmasına katkı vereceğinden şüphem yok. Üniversitemize maddi manevi destek olunacağını ilçe kaymakamı olarak taahhüt ediyorum. Her mülki amir bunu taahhüt edemez ama ben hakikaten başta Hayri Bey olmak üzere bütün arkadaşların özverili olacağına canı yürekten inanıyorum. şeklinde konuştu.

İLÇEMİZDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Çayıralan Meslek Yüksekokulu Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı hayırsever iş adamı Hayri Yıldız ise havaların ısınmasıyla birlikte yüksek okulun temelini atacaklarını belirtti. Yıldız, şöyle dedi: Havaların ısınmasıyla birlikte nisan veya mayıs ayında ilçemizin ufkunu açacak, gelişimine yön verecek olan meslek yüksekokulumuzun temelini atacağız. Okulumuz, öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı sosyal donatıları ile modern bir okul olacak. Meslek yüksekokulumuz kampüsü içerisinde öğretim elemanlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 6 adet lojman da inşa edilecek. İlçemize başlatılan eğitim seferberliği bütün hızıyla devam ediyor. İlçe olarak kenetlendik, birbirimize destek vererek Çayıralan ilçemize yakışır bir meslek yüksekokulu inşa ederek, Bozok Üniversitesi'ne devredeceğiz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar ve senato üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bozok Üniversitesi olarak bizi kabul ettiniz, teşekkür ederiz. Bizim amacımız, eğitim öğretimin daha iyi ve kaliteli olmasıdır. Okulumuzu tamamlayarak 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır hale getireceğiz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.