Merkez Parti Lideri Karslı: Millet Seçime inanmıyor

18 Nisan 2015 Cumartesi 02:50
Merkez Parti Lideri Karslı: Millet Seçime inanmıyor






Karslı: Millet Seçime inanmıyor


Seçimlere sayılı günler kala Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, önemli açıklamalarda bulundu. Karslı milletin seçim sonuçlarına inanmadığını belirterek "Bu yüzden bakın ne meydanlarda bir heyecan var, ne de milletin bir umudu var" dedi.


Karslı açıklamasında şu görüşlerde yer verdi;
Bir kere şu anda hızlı bir seçim atmosferi meydanlarda göremiyoruz. Sadece bizim partimiz için değil bu. Çok imkanları olan partiler için de geçerli bu. Mesala AK Parti, Mesala CHP, mesala MHP, HDP, meydanlarda hiç kimse yok. Ortada seçim heyecanı yok. Bu neden? Bunu iyi analiz etmek gerekiyor. Bir kere millet seçime inanmıyor. Kaç yıldır seçime gidiyoruz? Neyi değiştiriyoruz? Hiçbir şeyi değiştirmiyoruz. Hangi sebeple; Bir kere milletin iradesi bloke edilmiştir. Kimse artık oy kullanmak istemiyor.

SEÇİMLER MECLİS'E YANSIMIYOR

Çünkü diyor vatandaş "Ben oy kullanınca iktidarı değiştiremiyorum ki!!  Yüzde on barajı yüzünden zaten yüzde 35 Meclis'e yansımıyor.
Bir milletin iradesi kilitlenmiş. Vatandaşa anlış angaje ediliyor. Sakın deniliyor, şuna oy verirsen istikrarsızlık gelir. İstikrar bozulur sözleriyle korkutuluyor. Birinci sırada şu parti, ikinci sırada bu parti. Bu kaç yıldır tekerrür edilip duruyor.

DAHA VAHİM OLAYLAR OLABİLİR

Seçim heyacanı piyasalara vatandaşa yansımadı henüz. Şu son yapılan Ağrı olayları, seçimlerin yapılıp yapılmayacağına inanılmıyor. Deniliyor ki şimdi incelemeler, piyasa araştırmaları yapılıyor. Son araştırmalar AK Parti'yi belirli bir oranın altında gösterilirse zaten seçimler iptal edilecek. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın yetkisinde harp halinde, ciddi güvenlik riski olduğu hallerde  Cumhurbaşkanı kararı ile seçim tehir edilebilir. Türkiye'de zaten şu anda güvenlik zaafı var. Hükümet sandığa hakim değil. Daha da bu tür olaylar artabilir.

Daha da ne yapabilirler onu tartışmak lazım. Yabancı basın son günlerde Türkiye ile çok ciddi iddialar ortaya atıyor. Türkiye Suriye'ye karadan girecek, diğer ülkeler havadan vuracak. Bu Suriye olabilir, Musul olabilir, daha da başka bir bahane bulup seçimi iptal de edebilirler, tehir de edebilirler. Bu yüzden Türkiye'de bir seçim heyecanı yok, seçimlerde ise zaten bir yenilik yok. Ortada bir AK Parti var milletin 13 senedir anasını ağlatmış, CHP ver Cumhuriyet kurulduğundan beri. MHP var, diğerleri var. Ne yenilik var Büyük Birlik Partisi ile Saadet Partisi bir araya geldi. 2 eskiden bir yeni olmaz"
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.