Sinan Oğan geri dönüyor, MHP'de sular durulmuyor

Milliyetçi Hareket Partisi. 1 Kasım erken seçimlerinde aldığı ağır yenilginin sancısıyla sarsılıyor. İstifa etmeyeceğini açıklayan Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüyor...

02 Kasım 2015 Pazartesi 21:54
Sinan Oğan geri dönüyor, MHP'de sular durulmuyor






Sinan Oğan geri dönüyor, MHP'de sular durulmuyor

Milliyetçi Hareket Partisi. 1 Kasım erken seçimlerinde aldığı ağır yenilginin sancısıyla sarsılıyor. İstifa etmeyeceğini açıklayan Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyürken muhalifler, olağanüstü kurultay süreci için teşkilatın nabzını yokluyor. Bu arada seçimlerden önce MHP'den Bahçeli ve ekibi tarafından dışlanan Sinan Ogan, açtığı davayı kazandı. Seçim sonuçlarının şokunu atlatamadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sarsan bir gelişme daha yaşandı. Bahçeli'nin partiden attığı Sinan Oğan açtığı davayı kazanıp geri dönerken Balıkesir Karesi MHP İlçe Başkanı İsmail Yenal görevinden istifa etti.


MHP'den ihracını yargı sürecini taşıyan Sinan Oğan bugün sonuç aldı. Bu  Sabah toplanan mahkeme başvuruyu karara bağladı ve Sinan Oğan'ın MHP'den ihracının hukuksuz olduğu yönünde karar verdi. Sinan Oğan'ı MHP'ye geri döndüren karar kesin hükmünde. Yani yargıtay yolu da kapalı.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLABİLİR

Mahkemeden çıkan Sinan Oğan kararı MHP'de tüm hesapları değiştirebilir. MHP'ye yargı yoluyla dönen Oğan genel başkan adayı olabilir. Bu karar MHP'den ihraç edilen diğer isimler içinde örnek teşkil edebilir. Bunların başında da Tuğrul Türkeş bulunuyor.İşte Bahçeli'nin istifa mektubu

SİNAN OGAN'DAN İLK AÇIKLAMA

MHP'ye geri döndüğünü  Twitter üzerinden açıklayan Oğan, "adalet tecelli etti, partime geri döndüm" dedi.
Oğan'ın açıklaması şöyle; "Ömrümü fedaya hazır olduğum partimden şahsımı hukuka aykırı ihraç çabaları bugün itibarıyla boşa çıkmış, adalet tecelli etmiştir. Mahkeme hakkımda verilen hukuksuz ihraç kararını kesin olarak iptal etmiştir. Kimse ümitsizliğe kapılmasın, içinden geçtiğimiz bu kara günleri birbirimize kenetlenerek aşacağız ve Ülkücü Hareketi el birliği ile hakettiği yüksek noktaya taşıyacağız."

MHP’de ikinci istifa

Balıkesir Karesi MHP İlçe Başkanı İsmail Yenal görevinden istifa etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Karesi ilçe teşkilatında istifa depremi yaşandı. Karesi İlçe Başkanı İsmail Yenal, sosyal paylaşım ağı aracılığı ile istifa ettiğini duyurdu. 1 Kasım seçimleri sonrası MHP'nin Balıkesir ve ülke genelinde bir düşüş yaşadığını söyleyen Yenal, "Balıkesirli hemşehrilerim, sevgili gönüldaşlarım. Bana ve ekibime desteklerini esirgemeyen ülküdaşlarım. 1 Kasım 2015 genel seçimlerini geride bıraktık. Sonuçlara göre çıkan tablo ortada. MHP olarak ilimizde ve ülke genelinde bir düşüş yaşadık. Bundan kendimize yönetim olarak bir pay çıkardık. Sonuç olarak her ne kadar genel merkezimizi başarısız görsek de, ki öyle... iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına mantığıyla mantığıyla hareket ederek Karesi İlçe Başkanlığı görevimi bırakma kararı aldım. Hakkınızı helal edin. Her zamanki gibi partim ve davamın ölene kadar hizmetinde olacağım" dedi.



Son Güncelleme: 02.11.2015 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.