Eşini sopayla dövüp öldürmekten yargılandı... İşte verilen ceza!

Bağcılar'da, geçen yıl 2 Mayıs günü tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopa ile döverek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Celal Eripek, "Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

25 Haziran 2015 Perşembe 17:42
Eşini sopayla dövüp öldürmekten yargılandı... İşte verilen ceza!






 

Eşini sopayla dövüp öldürmekten yargılandı... İşte verilen ceza!

   Bağcılar'da, geçen yıl 2 Mayıs günü tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopa ile döverek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Celal Eripek, "Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
   13 aydır tutuklu olan Celal Eripek, kararla birlikte tahliye edildi. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Celal Eripek ile tarafların avukatları katıldı.
   SAVCI 'BİLİNÇLİ TAKSİRLE' CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
   Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan savcı Sinan Coşar, Celal Eripek'in 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek'e tekme, tokat ve sopa ile karnına vurduğunu belirtti. Maktül Remziye Eripek'in kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini hatırlatan savcı Coşar, maruz kaldığı darp olayının kronik kalp hastası olan maktulün efor ve stresini tetikleyerek ölümüne neden olduğunu belirterek, olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağının bulunduğunu söyledi. Savcı Coşar, Celal Eripek'in “Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan cezalandırılmasını istedi. 
   "KASITLA ADAM ÖLDÜRME SUÇU VAR" 
   Duruşmada söz alan müşteki avukatı Züleyha Gülüm ise sanığın daha önce de eşini ve kızını dövdüğünü belirterek, “Kalp hastası bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetikleneceği ve ölümle sonuçlanacağı herkesçe bilinmektedir. Kalp hastası eşine fiziksel şiddet uyguladığında öleceğini bilmelidir. Sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılması gerekir" diye konuştu.Son sözü sorulan Celal Eripek ise “Ben eşimi seviyordum. Çok üzgünüm" dedi. 
   3 YIL 4 AY HAPİSLE CEZALANDIRILIP TAHLİYE EDİLDİ
   Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Celal Eripek'i “Bilinçli taksirle adam öldürmek" suçundan önce 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, bu cezayı 1/6 oranında indirerek 3 yıl 4 aya düşürdü. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi de gözönüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi. 
   TEYZESİNDEN TEPKİ... 
   Duruşmayı izleyen Remziye Eripek'in teyzesi Gülten Okta, hem cezaya hem de tahliye kararına tepki gösterdi. Yeğeninin evliliği boyunca işkence çektiğini, çocukları için buna katlandığını savunan Gülten Okta, “Suçu neydi, onu öyle yaptı? Adalet yerini bulsun, serbest bırakılmasın istiyorum" dedi. 
   AVUKATLARI DA KARARA TEPKİLİ 
   Duruşmadan sonra bir basın açıklaması yapan müşteki avukatları da karara tepki gösterdi. Avukatlar adına açıklama yapan Züleyha Gülüm, kadın cinayetlerinin durdurulamamasının bir nedeninin de yargı sistemi olduğunu söyledi. Avukat Gülüm, “Kadınlar öldüğünde ceza verilmesi konusunda yargı sistemi çok geri duruyor, erkekleri aklıyor. Çok kısa süreli cezalarla, erkekler, gerekli yaptırım uygulanmadan cezaevlerinden bırakılıyor. Bu davada da aynısı oldu ve taksirle öldürmekten 3 yıl 4 ay gibi çok düşük bir ceza aldı" dedi. 
   Sanığın geleceği gerekçe gösterilerek iyi hal indiriminden yararlandırıldığını hatırlatan Avukat Gülüm, “Oysa öldürülen müvekkil şu anda hayatta değil. Onun bir geleceği bile kalmadı. Sanık ise serbest bırakıldı. Bir kadın hiç öldürülmemiş gibi, 2 çocuğu annelerinden ayırmamış gibi, önünde kocaman bir hayat var. 17 yıldır evliler, 17 yıldır şiddet görüyor" dedi.
   İDDİANAMEDEN...
   Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in 2 Mayıs 2014 tarihinde evinde tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darp ettiği, ardından da balkondan aldığı 69 santimlik sopayla dövdüğü belirtilmiş, yediği dayak sonucu fenalaşarak kusmaya başlayan Remziye Eripek'in eşi Celal Eripek tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği vurgulanmıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporda, kronik kalp ve damar hastası olan Remziye Eripek'in yediği dayağın efor ve stresini tetiklediği, bunun sonucunda da ani kardiyak ölüme neden olduğu kaydedilmişti. İddianamede, Celal Eripek hakkında, “Yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Son Güncelleme: 25.06.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.