Fenerbahçe Lokomotiv Kuban’a konuk oluyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 10. hafta maçında, en yakın takipçisi Lokomotiv Kuban’a konuk oluyor. Bu akşam TSİ 19:00’da oynanacak mücadele NTV Spor ve Lig TV 3 kanallarından naklen yayınlanacak.

10 Mart 2016 Perşembe 10:42
Fenerbahçe Lokomotiv Kuban’a konuk oluyor






 

 Fenerbahçe Lokomotiv Kuban’a konuk oluyor

 

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 10. hafta maçında, en yakın takipçisi Lokomotiv Kuban’a konuk oluyor. Bu akşam  TSİ 19:00’da oynanacak mücadele NTV Spor ve Lig TV 3 kanallarından naklen yayınlanacak.

Bu maç, grup liderliği açısından da büyük önem taşıyor. Fenerbahçe, aynı zamanda bu maçı kazanması durumunda, Top 16’nın bitimine dört hafta kala Play-off oynamayı da garantileyecek.

    Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Pero Antic, bu mücadelede forma giyemeyecek. Uzun süredir  sakatlığı nedeniyle takımımızdan ayrı kalan Kostas Sloukas ise Rusya’ya götürüldü ve maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle Banvit maçında forma giyemeyen Ekpe Udoh da Rusya kafilesinde yer alıyor ve oyuncumuzun durumu maç saatinde belli olacak.

Lokomotiv Kuban Hakkında:

2014-2015 sezonunda Eurocup’ta mücadele eden Kuban, bu kupada üst üste 19 maç kazanarak tarihi bir seriye imza attı. Ancak kırmızı yeşilliler, çeyrek finalde Unics Kazan’ı ilk maçta deplasmanda 87-78 yenmesine rağmen, ikinci maçta kendi sahasında aldığı 79-58’lik yenilgiyle Eurocup’a bu turda veda etti.  

2014-2015’te VTB Ligi’nde normal sezonu 21 galibiyet ve 7 yenilgiyle üçüncü bitiren Kuban, Play-off yarı finalinde 2-1 öne geçtiği seride Khimki Moskova’ya 3-2 ile elenmekten kurtulamadı.

Lokomotiv Kuban, basketbol faaliyetlerine Lokomotiv Mineralnye Vody adı altında başladı ve 2003 yılına dek bu isimle mücadele etti. 2003 yılında Rostov’a kentine taşınan takım, 2005 yılında FIBA Europe Cup finaline yükseldi ancak bu turu CSU Asesoft Ploiesti’ye kaybetti. 2009 senesinde Krasnodar’a taşınan Lokomotiv, bu tarihten sonra Lokomotiv Kuban olarak mücadele etmeye başladı. İlk defa 2011 yılında Rusya Ligi yarı finaline yükselen Kuban, FIBA EuroChallenge kupasında da final oynadı ve Krka’ya kaybetti.

Kuban için en büyük başarı, 2012-2013 sezonunda geldi. Kuban, Bilbao Basket’i 75-64 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Lokomotiv Kuban, ilk Euroleague tecrübesini 2013-2014 sezonunda yaşadı. Bu sezonda Top 16’ya yükselme başarısı gösteren Kuban, elde ettiği yedi galibiyete rağmen Play-off’lara yükselemedi.

Son Güncelleme: 10.03.2016 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.