Küreselleşen Dijital Dünyanın Lideri Digitürk

Küreselleşen Dijital Dünyanın Lideri Digitürk

10 Haziran 2014 Salı 22:24
Küreselleşen Dijital Dünyanın Lideri Digitürk






Küreselleşen Dijital Dünyanın Lideri Digitürk

Küreselleşme hareketleri insanların yaşam kalitesini ve insan yaşantısında önem arz eden araç ve gereçlerin değerini yükselten hareketlerdir. Günümüz koşullarını incelediğimizde hemen hemen her alanda küreselleşme hareketlerinin olduğunu görebiliyoruz. Yaklaşık 15-20 yıl öncesine gittiğimizde evlerde bile nadiren telefon kullanıldığından söz edebiliriz. Oysa şimdi herkesin kendine ait bir ya da birden fazla cep telefonu olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bu telefonlar, artan küreselleşme hareketleriyle birlikte adeta birer cep bilgisayarını anımsatmaktadır. Aynı durumu televizyonlar için de söyleyebiliriz. Yine eski tarihlere gittiğimizde evlerde nadiren televizyon bulunduğunu ve bu televizyonlarda da yalnızca birkaç kanalın olduğunu anımsıyoruz. Oysa şimdi televizyonlar inanılmaz özelliklere sahip ve bu özelliklerle beraber yayın kalitesi de muazzam bir seviyeye ulaşmış durumda. Bir zamanlar yalnızca birkaç kanal izlenirken artık özel dijital yayın sağlayıcıları sayesinde yüzlerce kanala ulaşabiliyoruz. Bu durum, dijital dünyada artan rekabetin en önemli göstergelerinden biridir. Dijital dünyada bazı markaların daha çok ön plana çıktığından söz edebiliriz. Dijital yayın platformunda bu markalar arasında liderliğin Digitürk’e ait olduğunu söylememiz mümkün. Digitürk, küreselleşen yayın kalitesiyle beraber gücünü gün geçtikçe arttıran bir marka olarak göze çarpıyor.

Digitürk, bizlere birçok çeşit kanalı izleme fırsatı sağlamakta. Özellikle Lig TV’nin bu bağlamda ayrı bir yeri olduğundan söz edebiliriz. Digitürk kullanıcılarının çok büyük bir kısmı, aynı zamanda Lig Tv hizmetlerinden de yararlanıyor. Yine de Lig Tv kullanmayan Digitürk kullanıcılarının da var olduğundan söz edebiliriz. Süper Lig maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Digitürk, bu hakları Lig Tv aracılığıyla kendi kullanıcılarına devretmektedir. Eğer Süper Lig’de oynanan maçları canlı olarak izlemek istiyorsanız Digitürk hizmetlerinden doğrudan ya da dolaylı olarak faydalanmanız gerekir. Doğrudan faydalanma durumu Digitürk abonesi olmakla, dolaylı faydalanma durumu ise Digitürk abonesi olan mekânlarda bu keyfi yaşamakla mümkün olmaktadır. Digitürk, aynı zamanda iş yerleri açısından da önemli bir gelir kaynağıdır. İnsanlar, bir mekâna gittiklerinde yalnızca o mekânın yiyecek ve içecekleriyle değil diğer hizmetleriyle de ilgilenirler. Özellikle maç günlerinde Digitürk abonesi olan ve Lig Tv yayını yapan mekânların adeta tıka basa dolduğunu görebiliyoruz. Dolaylı olarak baktığımızda standart Digitürk abonelerinin sayısı çok daha fazla artıyor. İnsanlar, bir mekâna gittiklerinde artık o mekânda Digitürk yayını olup olmadığıyla da ilgileniyorlar. Dolayısıyla bu durum, Digitürk abonesi olan işletmelerin oldukça işine geliyor. Yeni kurulan işletmeler de Digitürk aboneliği yaparak müşterilerine iyi hizmet vermeyi amaçlıyorlar. Digitürk, bu açıdan bakıldığı zaman da mükemmel bir kazanç kaynağı olarak dikkat çekiyor.

Özel mekân ve işletmelerde çok sayıda kişinin aynı anda Digitürk ve Lig Tv yayını izlediğini görüyoruz. Bu durumda Digitürk üyelik esnasında ortaya çıkan maliyetler de değişebiliyor. Yani Digitürk ve Lig Tv aboneliklerinizi evinizde kullanacaksanız daha cüzi bir miktar ödüyorsunuz; fakat iş yerleri için Digitürk üyelik maliyeti daha da artıyor. Bu da haksız rekabetin önüne geçmeyi amaçlama açısından son derece önemli bir girişim olarak ifade edilebilir. İnsanlar, gittikleri yerlerde de Digitürk ve Lig Tv yayınlarını izleyebiliyorlar. Aynı şekilde bu keyfi evinizde de yaşama şansına sahipsiniz. Digitürk üyelik esnasında Digitürk’ü nerede kullanacağınız bu açıdan son derece önemlidir. Özellikle maliyetler arasında meydana gelen fark, Digitürk’ün nerede kullanılacağı açısından büyük önem arz eder. Evinizde Digitürk yayınlarını izlemek için makul bir maliyete katlanmanız yeterli olacaktır. Böylece aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güzel zaman geçirebilir, misafirlerinizin evinizden mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.