SİLİFKE’DE PAMUK HASADI YAPILDI

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Arkum beldesinde ekimi yapılan pamuk hasat edildi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
SİLİFKE’DE PAMUK HASADI YAPILDI






Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Arkum beldesinde ekimi yapılan pamuk hasat edildi.
Kurtuluş Köyü çiftçilerinden Mehmet Akış ve Tarsus çiftçilerinden Mehmet Eker tarafından ekilen pamuğun biçerdöver ile hasadı yapıldı.
Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü yaptığı açıklamada, “İlçemizde 2-3 yıldır pamuk yetiştiriciliğinin yapılmaya başlandığını belirterek, 1000 dekarlık bir alanda yapılan pamuğun hasadını yapıyoruz. Dekardan 400 kilogram civarı bir ürün bekliyoruz. Kilogram satış fiyatı 1.8 TL olması memnun edici bir fiyat. İlçemizin rüzgarından dolayı diğer yerleşim yerlerinde pamuğun alt kısımlarında meydana gelen çürümeler bizim pamuklarımızda yaşanmıyor onun içinde kaliteli bir pamuk üretimimiz var. Ayrıca pamuk üretimi yapan çiftçilerimize dekar başına 500 TL destekleme ödemesi verilmektedir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.