Azerbaycan resmen açıkladı: Ermeni ordusunu darmadağın oldu

Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum, Azerbaycan ordusu, Ermeni çetelerin ana karargah binasını vurdu, çok sayıda general ve yüksek rütbeli subay öldürüldü. Öldürülen ermeni askeri sayısı 200, yaralı olarak saf dışı barıkalın ermeni savaşçı sayısı 600 olarak açıklandı.

04 Nisan 2016 Pazartesi 16:20
Azerbaycan resmen açıkladı: Ermeni ordusunu darmadağın oldu






Azerbaycan resmen açıkladı: Ermeni ordusunu darmadağın ettik

 

Karabağ'da işgalci ermeni çapulcular analarından doğduğuna pişman oldu. Son dört gün içinde meydana gelen çatışmalarda yıllardır 'Bizim orada resmi birliğimiz yok' diye dünyayı kandıran Ermenistan'ın sahtekarlığı da ortaya çıktı. Çatışmalarda ermeni ordusunda görevli general ve yüksek rütbeli subayların cesetleri bulundu. Cephe hattında çöken ermeni militanların cesetleri Azerbaycan'a getiriliyor. Son gelen bilgilere göre bugün 200 ermeni askeri öldürüldü. Yaralı ermeni savaşçı sayısı ise 600 olarak bilinimiyor. Gün boyu Azerbaycan kanynaklarından derlediğimiz haberin akışı içerisinde çelişkili rakamlar gün bitmeden Savunma Bakanlığı'ndan gelen bilgilerle netleşti.

FUZUL'DA AĞIR KAYIPLAR VERDİRİLDİ

Bu arada bugün Karabağ Fuzuli şehri önlerinde çıkan çatışmalarda Ermeni birlikleri ağır kayıplar verdi. Fuzul ve çevresindeki çatışmalarda 30 ermeni askeri öldürüldü, ermeni ordusuna ait 3 tank imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ermeni ana karargahına yönelik operasyonun video kayıtlarını yayınlayacağını duyurdu. qafqazinfo sitesinin haberine göre general rütbeli subayların kimlikleri henüz netleşmedi.

BETON MEVZİLER BAŞLARINA YIKILDI

Ermeni ordusunun panik halinde kaçarken ağır silahlarını da geride bıraktığı belirlendi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde bugün 200 ermeni çapulcu saf dışı bırakıldı, bugün meydana gelen çatışmalarda 12 zırlı araç imha edildi. Çephe hattı için oluşturulan beton mevziler ise tamamen ele geçirildi. Azerbaycan askerlerinin girmesinin imkansız olduğu propagandasını yıllardır sürdüren ermeni ordusuna ait internet siteleri son iki gündür konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınıyor. Öte yandan ermeni askerlerinin kaçış yolu ise Azerbaycan topçu birlikleri tarafından ateş altında tutuluyor.
 

KOMUTA KARARGAYI İMHA EDİLDİ

Azerbaycan hava kuvvetlerine bağlı uçaklar ermeni birliklerinin ana karargah binasını da vurdu. Azerbaycan ordusu, devam eden çatışmalarda Ermeni güçlerin komuta karargahını imha etti.


Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında devam eden çatışmalarda, Ermeni güçlerin komuta karargahını imha etti.

ERMENİ ALBAY VE GENERALLER ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "İşgal altındaki bölgelerde bulunan Ermeni komuta karargah merkezi, ordumuzun açtığı ateşle darmadağın edildi. Düşmanın çok sayıda albay ve generali yok edildi" ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Qafqazinfo.az)

Son Güncelleme: 29.09.2020 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.