Libya'da bombalı saldırı, oklar IŞİD'e çevrildi

Libya’nın Zliten kentinde bomba yüklü araçla polis okuluna dehşet bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında en az 40 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği tahmin ediliyor.

07 Ocak 2016 Perşembe 12:53
Libya'da bombalı saldırı, oklar IŞİD'e çevrildi






Libya'da bombalı saldırı, oklar IŞİD'e çevrildi

Libya’nın Zliten kentinde bomba yüklü araçla polis okuluna dehşet bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında en az 40 kişinin  hayatını kaybetmiş olabileceği tahmin ediliyor.
Libya‘nın Zliten kentinde bomba yüklü araçla askeri eğitim merkezine saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti.

Zliten Belediye Başkanı‘nın yaptığı açıklamaya göre, saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybettiği, 100 kadar kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor. Misrata Merkez Hastanesi‘nin saldırıda yaralananlar için kan bağışı talebinde bulunduğu bildirildi.
Henüz saldırıyı üstlenen bir örgüt olmadı. Terör örgütü IŞİD‘in Libya‘nın batısında etkin olduğu ve ilerlemeye çalıştığı biliniyor.

IŞİD, Libya sahilinde Bingazi ile Misrata arasındaki stratejik Bin Cevad kasabasını ele geçirmiştii. Dünkü gelişmelerde, örgüt ile petrol tesislerini koruyan muhafızlar arasındaki çatışmalar 7 petrol ve gaz sahasına yayıldığı açıklanmıştı.
Son Güncelleme: 07.01.2016 12:58
Anahtar Kelimeler:
IŞİDSaldırıLibya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.