Suriye'de son durum | Barış Pınarı Harekatı başladı

Terör örgütü PKK'ya yönelik Suriye topraklarında Barış Pınarı harekatı an itibarıyla başladı. Örgütün mevzileri topçu birlikleri tarafından vuruluyor.

09 Ekim 2019 Çarşamba 16:39
Suriye'de son durum | Barış Pınarı Harekatı başladı






Suriye'de son durum | Barış Pınarı Harekatı başladı



Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki hedefleri karadan vurulmaya başladı. Havadan ve karadan vurulan PKK hedeflerinde yoğun dumanlar yükselirken, Akçakale'de vatandaşlar harekatı evlerinin çatılarından izliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TSK, Suriye Milli ordusuyla Barış Pınarı harekatını başlattı" şeklinde açıklama yaptı. Barış Pınarı Harekatı saat 16:00 itibariyle başladı. Öte yandan Resulayn'dan gelen son dakika haberlerine göre, patlamalar yaşanırken, bölgeden dumanlar yükseliyor....


Barış Pınarı Harekatı saat 16.00 itibariyle başladı. Türk jetleri ve obüsler, Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad şehirlerindeki YPG/PYD hedeflerini vurmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TSK, Suriye Milli ordusuyla Barış Pınarı harekatını başlattı" diyerek harekatın başladığını duyurdu.

Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatını başlattı. Harekatın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan duyurdu.

PKK'DA PANİK BAŞLADI


Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından terör örgütü SDG, ABD'ye çağrıda bulunarak, Türk jetlerinin Suriye hava sahasını kullanmaması için uyarmasını istedi. Türk jetleri havadan, obüsler de karadan Resulayn ve Tel Abyad şehirlerindeki hedefleri vurmaya başladı. Şehirdeki terör örgütü mensupları da görüş alanını kısıtlamak için lastik yakıyor.


Diğer yandan SDG, ABD ve koalisyon ortaklarına Suriye hava sahasını Türkiye için 'uçuşa yasak bölge' ilan etmeleri çağrısında bulundu. SDG'den yapılan açıklamada, "SDG ABD ile Türkiye arasındaki güvenlik mekanizması anlaşmasına iyi niyetle yaklaşmıştır. Bu insanlarımızı savunmasız bıraktı" ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWITTER'DAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. #BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.
 

SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Operasyonun başlamasının ardından yerel halka 'seferberlik' çağrısı da yapan terör örgütü SDG, çağrının en az 3 gün geçerli olduğunu duyurdu.

'CANLI KALKAN' PLANI

Barış Pınarı Harekatı'nın ilk safhasında Türk jetlerinin hava saldırısı düzenlediği Tel Abyad şehrine bağlı Ayn İsa'daki yerel yöneticiler, yerel halkın Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıkta oturma eylemi yapacağını bildirdi. Alman DPA ajansının haberinde bölge sakinlerinin harekata karşı 'canlı kalkan' olacakları belirtildi.


 

Son Güncelleme: 09.10.2019 18:39
Anahtar Kelimeler:
Barış Pınarı Harekatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.