Bakan Kılıç : Bu iş arabayla tur atmaya benzemez

İlker AKTAŞ/SAMSUN,() - SAMSUN'da muhtarlarla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 4 yıllığına iktidar isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, "Neymiş 'bize 4 yıllığına müsaade...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 15:13
Bakan Kılıç : Bu iş arabayla tur atmaya benzemez






İlker AKTAŞ/SAMSUN,() - SAMSUN'da muhtarlarla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 4 yıllığına iktidar isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, "Neymiş 'bize 4 yıllığına müsaade edin.' Gençler ehliyetleri ilk almaya başladıklarında veya ehliyet sonrası 'baba-anne şu anahtarı verin de bir tur atayım geleyim' derler. 4 yıllığına tur atmaya mı benziyor bu iş. 4 yıl duracak, kasayı boşaltacak sonra 'istemezseniz seçmezseniz.' Peki, verdiğin zarar ne olacak" dedi.
Seçim çalışmalarını memleketi Samsun'da sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy İlçesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve parti teşkilatının da yer aldığı programda konuşan Bakan Çağatay Kılıç, muhalefete yüklendi. Ortaya koyacak bir projelerinin olmadığını söyleyen Bakan Kılıç, "Gelip size ne anlatacaklar. 'Onlar şunu eksik yaptı, bunu eksik yaptı' diyecekler. Arkadaşlar biz 13 yıldır gece demeden, gündüz demeden çalışıyoruz. Sadece duble yolla ilgili çalışmaları hatırlayın. Sahil yolundan Ordu'ya, Giresun'a, Trabzon'a, Artvin'e, Rize'ye, Sinop'a gideniniz vardı. Eskiden nasıl gidiyordunuz, şimdi nasıl gidiyorsunuz. Diyorlar ki, 'onlar sizin işinizdi, yapmak durumundaydınız.' Bunlar devleti yönetenlerin görevidir. İtirazım yok. Ama siz niye yapmadınız 70 küsur senedir. O zaman bizim 13 senedir yaptıklarımızı da bir görün" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu geçenlerde bir televizyonda seyrettiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Diyor ki, 'kimse de sizi engellemeye kalkmadı.' Herhalde siyaset tarihini unuttular. Kapatma davası kime açıldı, 367 engeli kime getirildi, cezaevine zamanında kim girdi? Anayasa değişikliği konusunda engelleri ben mi koydum, AK Parti mi koydu? Bunlar hep muhalefet tarafından engellenen şeylerdi. Engellemeseydiniz, gelseydiniz beraber yapsaydık. Biz 'beraber yapalım' diyoruz. Ama şimdi '13 yıldır size kimse engel çıkartmadı' derseniz, e-muhtırayı da biz kendi kendimize vermedik. Gezi olaylarını biz çıkartmadık. O zaman mecliste niye zamanında 367 konusunda dikildiniz, hani engel yoktu? Samimi değiller. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimi noktasındaki o süreçte kim engelleme yaptı. Herhalde hafıza-i beşer şaştı. Şöyle bir son 13 yıla bir baksın, kim engelleri çıkartmış" dedi.
Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Şimdi çok enteresan bir söylem daha var. Neymiş 'bize 4 yıllığına müsaade edin' Burada büyüklerimiz var. Gençler ehliyetleri ilk almaya başladıklarında veya ehliyet sonrası 'baba-anne şu anahtarı verin de bir tur atayım gelim' derler. 4 yıllığına tur atmaya mı benziyor bu iş. 4 yıl duracak, kasayı boşaltacak sonra 'istemezseniz seçmezsiniz.' Peki, verdiğin zarar ne olacak. Arabanın benzini bitti. Gittin IMF’yi getirdin. Araba gitti, bir yere sürttü, direksiyon, balans kaydı. Ondan sonra 'ben 4 senede yapacağımı yaptım.' Kusura bakmayın, bu millet bu işin altını da görür, gerçeğini de görür, bunların sadece söylem olduğunu da görür. Biz bu ülkede çok enteresan vaatlerde bulunanları da gördük. Şimdi onların yerlerinde esintiler var. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Biz Türkiye’deki ekonomik güçten, varlıklarımızdan, tüm vatandaşlarımızın eşit şekilde faydalanması için gece-gündüz çaba sarf ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.