Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında şok karar

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

13 Ekim 2016 Perşembe 14:35
Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında şok karar






CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, hakkında çıkan iddialar nedeniyle Merkez Yönetim Kurulu tarafından geçici çıkarma istemiyle disipline sevk edildi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır ve milletvekilleri İlhan Cihaner ile Bülent Kuşoğlu 1 Kasım seçimleri öncesinde hazırladıkları raporu MYK'ya sunmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise ‘ihraç çağrısı' yapmıştı. Hazinedar'ın partiden atılması gerektiği görüşü kulislerde sık sık dillendirilse de MYK Hazinedar'ı disipline sevk etmedi. CHP'nin Ağustos ayında gerçekleştirilen Çanakkale'deki il başkanları toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hazinedar hakkında, “FETÖ'cü yakıştırmasını bizim partililerimiz, kendi içimizden kişiler yapıyor. Bu iddiaların doğru olmadığına inanıyorum ve bu ortaya çıktığında bu iftirayı atan kişiler hakkında gereğini yaparız” yorumunu yapmıştı.

Bu tartışmaların ardından Hazinedar'ın disipline sevk edilmesine karar verildi. Ancak MYK'nın kesin ihraç, geçici uzaklaştırma gibi bir talebi olmadan disipline sevk etmesi dikkat çekti. YDK, Hazinedar ile ilgili iddiaları araştıracak ve ardından ihraç edilip edilmemesine ya da geçici olarak bir yıl ile iki yıl aralığında parti çalışmalarına katılıp katılmayacağına karar verecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı, hakkındaki iddiaların araştırması istemiyle disipline sevk etti. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü Parti Meclisi toplantısında Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi için MYK raporu hazırlanması talebi 44 oyla kabul edilmişti. Darbenin ardından konu askıya alınmıştı ancak Hazinedar hakkında FETÖ ile mücadele kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.