Gaziantep’te Kobani saldırısı protesto edildi

GAZİANTEP’te IŞİD militanlarının Kobani’ye düzenlediği bombalı saldırı protesto edildi. Yeşilsu Parkı’nda akşam saatlerinde toplanan aralarında HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da bulunduğu kalabalık, IŞİD...

25 Haziran 2015 Perşembe 23:30
Gaziantep’te Kobani saldırısı protesto edildi






GAZİANTEP’te IŞİD militanlarının Kobani’ye düzenlediği bombalı saldırı protesto edildi.
Yeşilsu Parkı’nda akşam saatlerinde toplanan aralarında HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da bulunduğu kalabalık, IŞİD tarafından Kobani’de gerçekleştirilen saldırıya alkışlarla tepki gösterdi. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Bugün Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, Türkiye tarafından desteklendiği, sırtlarının sıvazlandığı biliyoruz. IŞID çetelerinin Talebyad’ın öcünü almak, rövanşını almak üzere dün sabaha karşı Kobani’de çocukların, kadınların kafasını kolunu kesen çeteci anlayışı yaptığı bu etkinliklerinden döktükleri kanda boğacağımızı tekrar söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni de bu konuda uyarıyoruz. IŞID çetesi ile YPG-YPJ güçlerinin eşitlemek senin haddin olmaz. Bu kan bu silah bir gün size dönecek. Bugün siz onların sırtını sıvazlıyorsunuz, onları masum Ortadoğu haklarının üzerlerine salıyorsunuz ama bu silah bir gün dönüp sizi vuracak. 35 yıldır dökülen kandan sonra kurulan masanın ayaklarının bu şekilde tekmelenmesine bu masanın yıkılmasına biz izin vermeyeceğimizi Türkiye halklarına açıklıyoruz.”
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.