Hangi partiye üyeyim?

Vatandaşların isteği dışında siyasi partilere üye kaydı yapılmasının önüne geçilmesi için Yargıtay online sistemi devreye koydu.

11 Aralık 2013 Çarşamba 02:15
Hangi partiye üyeyim?






 

Geçtiğimiz yıllarda sık sık usülsüz üye kaydı şikayeti alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu tür problemlerin önüne geçmek için vatandaşların kullanabileceği sorgulama sistemini hizmete aldı. Herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadığınızdan emin değilseniz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde yer alan sorgu ile bu sorunun cevabına en güvenli şekilde ulaşabilirsiniz.

Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde, partiler üyelik çalışmalarına da yoğunluk veriyor. Siz de farkında olmadan herhangi bir siyasi partiye üye olarak kayıt edilmiş olabilirsiniz.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, önemli bir hizmet veriyor. Söz konusu hizmet kapsamında T.C. kimlik numaranız ve kimlik kartı numaranızla sorgulama yaparak, herhangi bir partiye üye olup olmadığınızı öğrenebiliyorsunuz. İsteminiz dışında bir partiye üye yapılmışsanız, üyelikten ayrılmak için ne yapmanız gerektiğine dair bilgilere de aynı siteden ulaşmanız mümkün. UYAP altyapısını kullanarak hizmet veren sistem iki aşamalı olarak çalışıyor. İlk aşamada TC kimlik numaranız ve seri numara bilgileriniz girilirken, ikinci aşamada size ait kişisel bilgilerin doğruluğu soruluyor.

HANGİ PARTİYE ÜYEYİM ONLİNE SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

 

Son Güncelleme: 13.05.2019 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.