Karslı'nın İddialarına Gürsel Tekin'de Katıldı

07 Mayıs 2015 Perşembe 17:13
Karslı'nın İddialarına Gürsel Tekin'de Katıldı






 

 
Karslı'nın İddialarına Gürsel Tekin'de Katıldı
 
   Bir süre önce Sözcü Gazetesi'ne verdiği demeçte Türkiye Suriye'ye girecek diyen Merkez Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Abdurrahim Karslı'nın iddialarına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'de doğrular açıklamalarda bulundu.
 
 "Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" diyen Gürsel Tekin ,Karslı'nın daha önce ortaya attığı iddiaları yeniden gündeme taşıdı.
   Bu iddiaların doğru çıkmasını istemediğini belirten Gürsel Tekin ". Bu iddiaların yada elimize gelen bilgilerin doğru olmadığına inanmak istiyorum. Hükümet umarız bu konuda bir açıklama yapacaktır"dedi.
   CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Mayıs olayları sırasında İstanbul Beşiktaş'ta yaralanan Özgür Altunbilek'i evinde ziyaret etti. Tekin'e burada bugün bir gazetedeki röportajında söylediği "Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye girecek" açıklamaları soruldu.
 
"Özellikle dış politikalar konusunda önemli olumsuzluklar yaşanıyor" diyen Tekin, "Son dönemlerde gerek Musul'daki olaylardan kaynaklı gerekse Ortadoğu'daki sorunlardan dolayı hemen hemen bütün yabancı gazeteleri açtığınızda, buna kısmen Türk gazeteleri de dahil, önümüzdeki süreçte olumsuzlukların olabileceğiyle ilgili çeşitli haberler olmasına rağmen, seçim sahalarında hertürlü şey konuşuluyor. Ancak bu meseleyle ilgili sayın Davutoğlu yada dışişleri bakanının tek bir cümlesini duymuş değiliz. Umut ediyoruz ki bu sorun doğru değildir. Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Biz ortada olan bir iddiayı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Ben bu iddiaların doğru çıkmasını istemiyorum. Bu iddiaların yada elimize gelen bilgilerin doğru olmadığına inanmak istiyorum. Hükümet umarız bu konuda bir açıklama yapacaktır. Çünkü kamuoyu çok tedirgin. İçeride yeteri kadar sorunlarımız var. Bu sorunlarımızla birlikte seçim arifesinde Türkiye'nin böyle bir macerayı sürüklenmesi kabul edilecek bir anlayış değildir. Bir birey olarak ,CHP milletvekili olarak bu tehlikeye parmak basmak istedik. Ben hükümet yetkililerinden bir cevap bekliyorum" dedi.
 
"TÜRKİYE 2 GÜN İÇİNDE SURİYE'YE GİRECEK"
 
   Kamuoyunu sarsacak açıklamalar yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Türkiye bu akşam ya da cuma günü yapacağı askeri bir operasyonla Suriye’ye girecek” dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin orduyu en geç iki gün içinde Suriye’ye sokmayı planladığını iddia etti. Bu bilgiyi çok sağlam bir kaynaktan aldığını vurgulayan Tekin, “Sayın Başbakan’a sesleniyorum. Çıkın ‘Böyle bir çılgınlık yok. O iddia yanlış’ deyin. Beni yalanlayın” ifadelerini kullandı.
 
“KAYNAĞIM ÇOK SAĞLAM”
 
Taraf’a konuşan Tekin, 7 Haziran seçimlerine çok kısa bir süre kala AKP oylarının sürekli düşmekte olduğunu vurguladı. Kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan son anketi kendisinin açıkladığını, AKP’nin oyunun yüzde 38’e kadar gerilediğini hatırlatan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de sorunlar her geçen gün artıyor. Seçim bölgemde önceki gün pazarcı esnafıyla birlikteydim. Maydanoz satan bir esnaf kardeşim ‘Çok korkuyoruz. Çocuklarımızın geleceği için endişeliyiz’ dedi. 30 yıllık siyasetçiyim. Böyle bir üzüntü, böyle bir endişe hiç görmemiştim. Bütün bu sorunlar yaşanırken içeride de zaman zaman provokasyonlar yaşanıyor. Çeşitli siyasi partilere akla gelmeyecek tuzakların kurulduğunu biliyoruz. Bunların bir kısmını duyumlarımız sonucu bozduk. Bu aşamada korkunç bir iddiayı dile getirmek istiyorum. Öncelikle şunu vurgulayayım. Kaynağım çok sağlam, çok güvenilir. Bu kaynak daha önce Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin adeta orada mahsur kaldığını, IŞİD’in insafına teslim edildiğini de önceden haber vermişti. Bu kaynağımın belirttiğine göre, Türkiye belki yarın akşam, belki öbür gün Suriye’ye askeri operasyon yapacak. Suriye’ye girecek.
Son Güncelleme: 06.02.2017 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.