Sanatçı, yazar ve akademisyenlerden üç partiye çağrı: AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakın

Aralarında yazar Ahmet Ümit, ressam Bedri Baykam, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi isimlerin bulunduğu yazar, akademisyen ve bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri, CHP, MHP ve HDP’ye koalisyon yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

13 Haziran 2015 Cumartesi 20:58
Sanatçı, yazar ve akademisyenlerden üç partiye çağrı: AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakın






SODEV'den muhalefete çağrı

Sanatçı, yazar ve akademisyenlerden üç partiye çağrı: AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakın

    Aralarında yazar Ahmet Ümit, ressam Bedri Baykam, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi isimlerin bulunduğu yazar, akademisyen ve bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri, CHP, MHP ve HDP’ye koalisyon yapmaları yönünde çağrıda bulundu.Taksim’deki bir otelde düzenlenen toplantıda SODEV Başkanı Erdal Kızılelma, destekçilerin imzalarının bulunduğu çağrı metnini okudu.Türkiye’nin kurtuluşu için AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakın
       Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
   “Seçmen baskıcı, hak hukuk tanımaz ve yolsuzluklara bulaşmış olanları gönderme görevini 3 partiye verdi. Eğer bu sorumluluğun gereği yerine getirilmezse, yıkılmak bir yana AKP iktidarının zulmü artarak devam edecektir. Seçim sonrası AKP ve Tayyip Erdoğan, kendilerini kurtarma yolunun 3 partinin birlikte hareketini önlemekten geçtiğini görmüştür. Şimdi 3 partinin görevi, bu tuzaklara düşmeden AKP’yi iktidardan uzaklaştırmayı becermektir. Kısır parti çıkarları hesabıyla sorumluluklarını yerine getirmekten kaçan her siyasi parti, AKP iktidarına yardımcı olmuş durumuna düşecektir. CHP, MHP ve HDP’ye sesleniyoruz. Bütün Türkiye’nin kurtuluşu için size, AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakma ve AKP’nin 13 yılda yarattığı tahribatı giderici bir onarım sürecinde birlikte hareket etme sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyoruz.”
   Baykam: Üç parti sözünü hatırlasın
   Diken'in haberine göre Ressam Bedri Baykam da yaptığı konuşmada, “Bu seçim bizi toptan tatmin etmedi ama bir umut ışığı yaktı. Şimdi bu üç parti sözünü hatırlasın. CHP, MHP, HDP seçimden önce söylediği şekilde AKP’yle hiçbir işbirliği yapmasın. Her türlü yolsuzluğun üstüne gitsin. Yüce Divan için de ne gerekiyorsa yapılsın” dedi.MHP’nin seçimin ardından bir çözümsüzlüğün partisi olarak kendini gösterdiğini dile getiren Baykam, bu durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.
   Eminağaoğlu: AKP’yi sistemin dışarısına atmak gerek
   Bu süreçten tek çıkış yolunun hukuk ve demokrasi olduğunu vurgulayan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da, “AKP’yi sistemin dışarısına atmak ve buradaki bütün siyasi partilerin birlikteliğiyle iktidar ortaklığı içerisinde yeni bir sürece adım atmak gerektiği düşüncesi içerisindeyim” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.06.2015 21:06
Anahtar Kelimeler:
Sodev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.