Manisaspor-Galatasaray maçından notlar

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, () - BALIKESİRSPOR'la 16 Şubat'ta İstanbul'da yapılan müsabakada sakatlanıp 23 Şubat'ta bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo, tam 58 gün sonra formasına kavuştu. Sadece iki antrenmana çıkmasına rağmen...

15 Nisan 2015 Çarşamba 20:15
Manisaspor-Galatasaray maçından notlar






Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, () - BALIKESİRSPOR'la 16 Şubat'ta İstanbul'da yapılan müsabakada sakatlanıp 23 Şubat'ta bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo, tam 58 gün sonra formasına kavuştu. Sadece iki antrenmana çıkmasına rağmen Manisa'da oynamak için teknik heyete baskı yapan Brezilyalı ylıldız, ilk 11'de sahaya çıktı. Ameliyat ve tedavi sürecinde Medicana Sivasspor, SAİ Kayseri Erciyesspor, Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor lig karşılaşmaları ile Manisaspor'la oynanan ilk kupa maçında görev yapamayan Melo'ya sarı-kırmızılı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.
Galatasaray'ın 3 Mart tarihinde Manisaspor'u İstanbul'da 4-0 mağlup ettiği ilk maçta geçirdiği sakatlık nedeniyle ligdeki Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalardında forma giyemeyen Semih Kaya, yine bir Manisaspor müsabakasıyla sahalara döndü. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, genç futbolcuyu Manisa'da ilk 11'de sahaya sürdü.
Manisa Emniyet Müdürlüğü, karşılaşmayı izlemeye gelen futbolseverlere stat girişinde 'Sporda şiddete son' başlıklı bildiri dağıttı. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu dile getirilen bildiride alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişilerin müsabakalara giremeyeceği, spor alanlarına biletsiz veya başkasına ait elektronik kart ile giren kişilerin para cezası ile cezalandırılacağı yönünde bilgiler yer aldı. Ayrıca 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'na aykırı davrananların seyirden yasaklanacağı vurgulandı. İstanbul'daki ilk maçta elde edilen 4-0'lık galibiyetin verdiği rahatlıkla Muslera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Chedjou ve Hakan Balta ile sakatlığı bulunan Burak'ı Manisa'ya getirmeyen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, yedeklerden oluşan bir kadro çıkardı. Manisaspor'da ise sakat olan Berk ile cezalı Subasic kadroda yer almazken, Teknik Direktör Taner Taşkın, Gaziantep BŞB ile oynanan son lig maçında 11'de yer alan kaleci Bayram, Sercan, Çağdaş ve Metin'i kadroya almadı, Yusuf ve Dimitrov'u yedek soyundurdu.
Manisapor sahaya üzerinde, 'Manisaspor otizmin farkında' yazılı bir pankartla çıkarken, 4 otizmli çocuk, siyah-beyazlı futbolcularla birlikte seremonide de yer aldı. Galatasaraylı futbolcular da otizmli çocuklara ilgi gösterdi, iki takımın bu jesti tribünlerden büyük alkış aldı.
Galatasaray'ın ilk maçta turu büyük ölçüde garantilemesi, ve müsabakanın televizyondan naklen yayınlanması nedeniyle karşılaşmaya çok fazla ilgi yoktu. 19 Mayıs Stadı'ndaki randevuyu 2 bin Galatasaray taraftarı ile yaklaşık bin Manisasporlu futbolsever izledi. Bu arada Manisaspor, maçtan önce Galatasaray tribününün önünde takım fotoğrafı çektirdi, Başkan Abdullah Mergen ve Teknik Direktör Taner Taşkın'ın da takım fotoğrafına katılması dikkat çekti.
Ekonomik sıkıntı içindeki Manisaspor yönetimi, Galatasaray'la oynanacak kupa maçından gelecek hasılatla biraz olsun nefes almayı planlarken, şu anda Boluspor'u çalıştıran siyah-beyazlı ekibin eski Teknik Direktörü Reha Erginer'in hasılata haciz koydurması, üzüntüye yol açtı. "Yapacak bir şey yok" diyen Başkan Abdullah Mergen, "Reha Erginer olmasa, bir başka alacaklının haczi devreye girecek. Zaten tüm gelirlerimizin üzerinde haciz var. Bir şekilde bu borçları ödemek zorundayız" diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.