Trabzonspor genel kurulu yine mahkemelik

TRABZONSPOR’un geçen yıl 20 Aralık’ta yapılan genel kurulunda usulsüzlük yapıldığını iddia eden 25 üye, mahkemeye başvurunca bordo mavili kulübün son 2 kongresi de böylece davalık hale...

20 Ocak 2015 Salı 12:59
Trabzonspor genel kurulu yine mahkemelik






Trabzonspor genel kurulu yine mahkemelik

 TRABZONSPOR’un geçen yıl 20 Aralık’ta yapılan genel kurulunda usulsüzlük yapıldığını iddia eden 25 üye, mahkemeye başvurunca bordo mavili kulübün son 2 kongresi de böylece davalık hale gelmiş oldu.

Trabzonspor’da 20 Aralık’ta gerçekleşen Mali Olağan Genel Kurul’da özellikle kongre divan başkanlığı seçimi sırasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yumruklaşmaya varan kavga çıkmış, salona çevik kuvvet girerek önlem almıştı. Olaylı genel kurulun ardından 2 üye, İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvururak kongredeki usulsüzlüklerin tespitini istemişti. Sürecin gecikmesi üzerine bugün 25 genel kurul üyesinin imzasıyla Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müracaat edildi.
Dilekçede divan seçimindeki usulsüzlüklerle, 2 önergenin genel kurulda görüşülmeden iptal edilmesi konularına yer verildiği öğrenildi. Böylece, yönetimin görev süresiyle ilgili tartışmaların Yargıtay sürecinde olduğu seçimli kongrenin ardından Trabzonspor’un mali olağan genel kurulu da mahkemeye taşınmış oldu.

PLATFORMDAN AÇIKLAMA

Genel kurulun mahkeme sürecine taşınmasına ön ayak olan Trabzonsporlular Platformu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Üzülerek izlemekteyiz ki bütün iyi niyetli uyarılarımıza ve tavsiyelerimize rağmen Trabzonspor’un kendi öz değerlerinden uzaklaştırılıp tamamen bir uçuruma sürüklendiği aşikardır. Söylemlerimizin yanlış olduğunu iddia edenler Trabzonsporumuz’un içinde olduğu bu borcun nasıl ödeneceğini izah etsinler. Biz de en azından Trabzonspor’un geleceğinin aydınlık olduğu görür ve bilmediğimiz bir ekonomik gücü veya kaynağı varsa bunu öğrenmiş oluruz. Bu sıkıntılı günlerde Trabzonspor’un yanında olmayan ve kayıtsız kalan bütün kurum ve kişilere sesleniyoruz: Bugün tepki vermeyecek, çözüm odaklı düşünmeyecek ve ayağa kalkmayacağız da ne zaman kalkacağız? Dernekler Müdürlüğü’ne yapılan itiraz kanuni süreç içerisinde cevaplanmayınca mahkemeye gitme kararı alınmıştır. Bu vesileyle yönetim Kurulunu sağduyuya davet ediyor, mali açıdan düşülen bu dar boğazdan akılcı bir şekilde çıkılamaması durumunda Sebatspor gibi olunacak olduğunu ve kulübün borçlarına karşı yönetimin kendi özvarlıkları ile sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatarak, yöneticilerin bunu aklı selim ile idrak etmesini talep ediyoruz."
KOMBİNEDE İNDİRİMİ
Öte yandan Trabzonspor'un internet sitesinde ligin 2'nci yarısı için uygulanacak kombine kart ücretleriyle ilgili açıklama yapıldı. Buna göre ikinci yarıda Avni Aker’de oynanacak olan Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’ndaki tüm maçlarda geçerli olacak fiyatlar şöyle:
"Kale arkası: 40, Maraton (A-D-E-H Blok): 100, Maraton (B-C-F-G Blok): 120, Kapalı (A-D-E-H Blok): 240, Kapalı: (B-C-F-G- Blok): 320 TL."
KAPILAR KAPANDI
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor maçına kadar olan tüm antrenmanları basına ve taraftara kapattı. İkinci yarı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Trabzonspor’da böylece sadece iki antrenman basına açık yapılmış oldu.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.