BAKAN DAVUTOĞLU, İSTANBUL KARAMANLILAR EĞİTİM VAKFI’NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı (İKEV), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

06 Ekim 2013 Pazar 00:00
BAKAN DAVUTOĞLU, İSTANBUL KARAMANLILAR EĞİTİM VAKFI’NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI






İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı (İKEV), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
Bakırköy Anafartalar Caddesi üzerinde kurulu bulunan ve yapımı bu yıl tamamlanan İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı, düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sözer, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfi Elvan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtüna, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Anlamlı ve tarihi bir gün. Bugün gerçekten çok önemli bir projenin hayata geçirilmesine şahitlik ediyoruz. Bizler içinde heyecan verici bir gündür. İstanbul’a gelen, burada yaşayan ve artık İstanbullu olan Karamanlı dostlarımızı ve vakfın değerli yöneticilerini kutluyorum” dedi.
Ardından kürsüye davet edilen eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Hakikaten binayı daha önceden gezme imkanınız odlu mu bilemiyorum. Ama özellikle binayı, idari bölümlerini, yatakhanelerini, öğrenci yurtlarını ve diğer tesislerini mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. O an göreceksiniz ki sadece dışarıdan gördüğünüz bir eser değil, içindeki tanzimi ile de gerçekten takdire şayan bir eser olduğunu göreceksiniz” diye konuştu.
Törende söz alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da “Böyle güzel iki eserin açılışında bulunmak beni gerçekten beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve gönülden alkışlıyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kürsüye davet edilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, “İstanbul Horasan’dan gelen o erenleri Anadolu’da kurdukları büyük medeniyetin zirve şekliyle dünya başşehri olmuş dersaadet ve inşallah önümüzdeki 10 yıllarda da dünyanın bütün küresel vicdanını temsil edecek şekilde BM’nin şehri olması için gayret sarfettiğimiz büyükşehir. BM’nin şuan genel kurulunda iftiharla bir kez daha duyurmak ve paylaşmak istiyorum; İnsanlık tarihinde yapılacak olan ilk BM İnsani Zirvesi 2016 yılında İstanbul’da yapılacak. Ve insanı ilgilendiren, bütün acı çeken insanlığın geleceği ile ilgili meseleler İstanbul’da tartışılacak” dedi.
Karamanlıların büyük bir aile olduğuna vurgu yapan Bakan Davutoğlu, “Karamanlılar deyince lütfen Karamanlılarla sınırlamayın. Karamanlılar o kadar geniş bir aile ki. Balkanlar’da nereye giderseniz bir şekilde Karamanlıya rastlayacaksınız. Çok geniş, çok büyük bir aile ve Anadolu’da ki ilk beşiğimiz, medeniyetimizin il beşiğidir” diye konuştu.
Bakan Davutoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından her iki tesisin kurdelesi kesildi. Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra tesisleri gezerek yetkililerden detaylı bilgi aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.