ÇAL DAĞINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Yıldızeli ilçesinde Türk Hava Kurumu tarafından yamaç paraşütü sertifikalandırma kursu düzenlendi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ÇAL DAĞINDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ






Yıldızeli ilçesinde Türk Hava Kurumu tarafından yamaç paraşütü sertifikalandırma kursu düzenlendi.
THK Sivas Şubesi tarafından düzenlenen kursa 15 kursiyer katıldı. Kursiyerlere THK tarafından görevlendirilen Faruk Bozkurt ve Cihan Yavuz öğretmenlik etti. Uçuş eğitiminden önce kursiyerler teorik eğitim aldılar. Kursiyerler daha sonra öğretmenler nezaretinde uçuş yaparak seviyelerine göre sertifika alacaklar.
Çal Dağı’nın yamaç paraşütüne son derece elverişli olduğunu belirten Öğretmen Faruk Bozkurt, “Çal Dağı bölgede çok özellikli bir yer olması bakımından yamaç paraşütü için uygun şartları barındırıyor. Yüksekliği ve uçuş tepeleri oldukça müsait. Amatör uçuşlar için son derece verimli, bu bakımdan ileriki zamanlarda birçok pilot tarafından tercih edileceği kanaatindeyim.” Dedi.
Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Yıldızeli Cumhuriyet Savcıları Osman Bademci ve Şenol Akbacık kursiyerleri ziyaret ederek öğretmenlerden bilgi aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.