DÜZCE’DE AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye ASKF’nin ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası Merkez Caminin önünden başlayan kortejle başladı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 00:00
DÜZCE’DE AMATÖR SPOR HAFTASI BAŞLADI






Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye ASKF’nin ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası Merkez Caminin önünden başlayan kortejle başladı.
Amatör Spor Haftası, Anıtpark meydanında düzenlenen etkinliklerle başladı. 30 Eylül-06 Ekim tarihleri arasında her yıl düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak merkez camiden başlayan kortej, anıtpark meydanında devam etti. Programa Düzce Valisi Ali İhsan Su, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, amatör spor kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.
Amatör Spor Haftası açılış konuşmasında Düzce Valisi Ali İhsan Su, “Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Amatör Spor Haftası ile Düzce’de sporun hak ettiği yeri alacağı ve her hanede spor yapan kişi sayısının artacağına inancının tam olduğunu kaydeden Vali Su, “Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, antrenörleri ile birlikte spor branşlarını tanıtacak, çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirecekler. Düzce ASKF yetkilileri de amatör spor kulüpleri hakkında halkımızı bilinçlendirerek, herkesin amatör bir spor branşı ile ilgilenmesini isteyecek. Düzce’de spor alanında başarılı olan milli sporcularımız deneyimlerini aktaracak, ödül törenleri yapılacak ve böylece Düzce’de spora olan ilgi daha da arttırılacak” şeklinde konuştu.
Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Roman Halk Dansları gösteri ardından da matrak gösterisi gerçekleştirildi. Taekwondo gösteri ile Anıtparkta toplanan vatandaşlar heyecanlanan Düzceliler, daha sonra kurulan spor stantlarında spor branşları hakkında bilgiler alarak gösterileri izledi.
Amatör Spor Haftası, 6 Ekim tarihine kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.