GÜNEŞTEKİ LEKELER DERS OLUYOR

Güneş’in yüzeyindeki yoğun manyetik faaliyet bölgeleri olarak bilinen “lekeler” Uzay Kampı Türkiye’de ders konusu oluyor.

25 Eylül 2013 Çarşamba 00:00
GÜNEŞTEKİ LEKELER DERS OLUYOR






Güneş’in yüzeyindeki yoğun manyetik faaliyet bölgeleri olarak bilinen “lekeler” Uzay Kampı Türkiye’de ders konusu oluyor.
Dünya’daki atmosfer ısınmasına, uyduların yön kayıpları yaşamalarına ve iletişim aletlerinin bozulmalarına sebep olabilen Güneş patlamaları ve sonuçları olan lekeler gözlemlerle anlatılacak. Bu yıl başlatılan yenilenme projesinin bir parçası olarak müfredata eklenen “güneş lekeleri” dersi, hidrojen gazının dağılımını gösteren H-alfa filitrelerine sahip Solarmax II 60 teleskobuyla gerçekleştirilecek. Uzay Kampı Türkiye Eğitim Geliştirme Şefi Astronom Nurcan Subaşı; “Güneş’in direk gözlemiyle; ne kadar aktif bir yıldız olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Bu yıldan itibaren eğitimlerde kullanmaya başlayacağımız özel teleskopla öğrenciler Güneş’in iç yapısı, evrimi, lekeleri ve yüzey özellikleri hakkında detaylı bilgi alacaklar.” diye konuştu.
Astronomi derslerinin dijital yıldızevi ve yıldız haritalarıyla anlatılıp, gece yıldız ve gündüz de güneş gözlemleriyle pekiştirileceği programlar kasımda başlayacak. Özellikle yurt içinden gelen okullardan astronomi ağırlıklı programlara büyük ilgi bekleniyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.