Kalekol gerginliğinde kan döküldü, 1 kişi öldü

Kalokol yapımına karşı protesto eylemlerinin 14 gündür devam ettiği Diyarbakır’ın Lice ilçesinde korkulan oldu.

07 Haziran 2014 Cumartesi 20:26
Kalekol gerginliğinde kan döküldü, 1 kişi öldü






Kalekol gerginliğinde kan döküldü, 1 kişi öldü
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 gündür devam eden ‘Kalekol’ protestolarında korkulan oldu, 1 kişi öldü, ağır yaralı yaşlı bir kadın Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaylar sırasında bir askerin de yaralandığı bildirildi TSK, kendilerine ateş açıldığını belirtirken, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Harun Erkuş, karşılıklı çatışma olmadığı bilgisini verdi.

Taraf’a konuşan Erkuş, “Gösteri yapan halkın üstüne hedef gözeterek ateş açıldı. Biri hastanede öldü, 45 yaşındaki Hacı Baki’nin cenazesini arıyoruz. Katliam provası burada hayata geçirildi” dedi.
Yaşanan olayla ilgili Taraf’a bilgi veren Lice Belediye Eş Başkanı Harun Erkuş, 3 kişinin silahla tarandığını söyledi.


“Halk dağda cenazelerini arıyor”


Yaralılardan ikisinin helikopterle Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Erkuş, “Burada çadır yok. Eylem yeri değil. Yol güzergahı. Vurulan kişi, 45 yaşında soyadını bilmediğim Hacı Baki adında bir vatandaş. Şu anda Liceliler olarak onun cenazesini arıyoruz. Görgü tanıkların gösterdiği yerlerde, yol güzergahında cenaze arıyoruz” dedi.


Bir kişi hastanede yaşamını yitirdi


Aynı yerde vurulan biri yaşlı olmak üzere iki kişinin yaralı bir şekilde helikopterle Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Erkuş, “Hastaneye kaldıran 24 yaşındaki Ramazan Bayram’ın hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Yaşlı kadının da durumu ağır” diye konuştu.


"Böyle bir müdahale provokasyondur"


Diyarbakır Dicle Üniversitesinde kaldırılan Apdullah Akkoyun isimli kişinin boynundan kurşun girip, arka bölümden çıktığının tespit edildiğini belirten Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, hastane önünde bekleyen vatandaşa polisin durduk yere müdahale ettiğini söyledi. Eren, "Bekleyen kalabalığın içine bir akrep aracı girdi, gazla müdahale etti. Gaz morga kadar gitti. Kalabalığın herhangi bir gösteri yapmamasına rağmen böyle bir müdahale provokasyondur" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.