K.MENDERES SULAMA BİRLİĞİ MECLİSİ 28 KASIM’DA TOPLANIYOR

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı 28 Kasım Perşembe günü DSİ Şube Şefliği’nde yapılacak.

25 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
K.MENDERES SULAMA BİRLİĞİ MECLİSİ 28 KASIM’DA TOPLANIYOR






Küçük Menderes Sulama Birliği’nin kasım ayı olağan meclis toplantısı 28 Kasım Perşembe günü DSİ Şube Şefliği’nde yapılacak.
15 maddelik gündemle gerçekleştirilecek genel kurulda Bademli ve Aktaş sulama barajlarının işletmesinin devri alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, sulama ücretlerinin belirlenmesi gibi önemli konuların yanı sıra daha önce tartışmalara sahne olan birlik başkanına ve birlik yönetim kurulu üyelerine aylık olarak ödenecek huzur hakkının belirlenmesi de mecliste ele alınacak.
28 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda yeterli çoğunluk bir araya gelemezse 5 Aralık Perşembe günü çoğunluk aranmaksızın meclis toplanacak.
Toplantıda Küçük Menderes Sulama Birliği 2014 yılı çalışma programının görüşülerek karara bağlanması, Küçük Menderes Sulama Birliği 2014 yılı bütçesinin görüşülerek karara bağlanması gibi konuların yanı sıra daha önce mecliste tartışmaların yaşandığı Birlik Başkanına brüt asgari ücretin 3 katını geçmemek üzere aylık olarak huzur hakkının belirlenmesi, Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine brüt asgari ücretin %50’ sini geçmemek üzere aylık olarak ödenecek huzur hakkının belirlenmesi, Birlik Denetim Kurulu Üyelerine brüt asgari ücreti geçmemek üzere yılda bir kez ödenecek huzur hakkının belirlenmesi maddeleri de görüşülecek.
Sulama hizmetlerine 1000 hektarlık bölümde başlanması nedeniyle toplantıda sulama hizmetlerinin gerçekleştirilebilmesi için hizmet aracı, iş makinesi ve motosiklet alımı yapılması için sulama birlikleri kanununun ilgili maddelerine göre göre yönetim kuruluna yetki verilmesi, Birlik müdürü, birlik işlerinde çalıştırılmak üzere personel ve sulama döneminde sulama sahasında çalıştırılacak sözleşmeli personel alınması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, Sulama ücretlerinin belirlenmesi ve uygulama yönetmeliği de görüşülerek karara bağlanacak.
Alım, satım ve ihale yönetmeliğinin de belirleneceği toplantıda ayrıca Bademli ve Aktaş barajlarının sulama işletmesinin de Küçük Menderes Sulama Birliği’nce yapılması için yönetime yetki verilmesi de istenecek. Son derece yoğun bir gündemle toplanacaklarını ifade eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, 44 meclis üyesini de 28 Kasım’da toplantıya beklediklerini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.