OLUŞTURULAN ÖZEL EKİPLER BAŞKENTTEKİ TÜM KURBAN SATIŞ YERLERİNİ GÜNLÜK İLAÇLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor.

08 Ekim 2013 Salı 00:00
OLUŞTURULAN ÖZEL EKİPLER BAŞKENTTEKİ TÜM KURBAN SATIŞ YERLERİNİ GÜNLÜK İLAÇLIYOR






Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 26 aracın yer aldığı ve 200 personelin görev yaptığı özel ekibin çalışmaları, Kurban Bayramı sonrasına kadar sürecek.
Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için Kurban Bayramı öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarını günlük olarak sürüyor. Herhangi bir hastalık faktörüne meydan verilmemesi için oluşturulan özel ekiplerce kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlar günlük olarak ilaçlanacak.
Başkent’teki tüm ilçelerde Ankara Valiliği’nin belirleyerek, izin verdiği yerlerde yapılan, dezenfeksiyon ve karasinek ilaçlama çalışmaları çeşitli hastalık risklerini ortadan kaldırılarak halk sağlığının olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.
HAŞERE İLE YOĞUN VE BAŞARILI MÜCADELE
Ankara’da yıl boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, kurban artıklarının bölgeden temizlenerek halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek hale gelmesine kadar çalışmalarına devam edecek.
Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ankara’nın belediye sınırları dışında olan alanları 5 ana bölgeye ayırdığı çalışmalarda, gübrelik alanlarda, çöp konteynerlarında; koku, sinek ve her türlü haşereye karşı ilaçlama yapıyor. Mesire alanlarındaki ağaç ve bitkilerin de ilaçlandığı çalışmalarda, her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerleri sürekli kontrol altında tutuyor.
İlaçlamalar ile kent zararlıları olarak tanımlanan haşerelerin insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.