İngiliz Katiller, Afganistan'ı terk etti

2001 yılında Amerika'da gerçekleştirilen İkiz Kulelere yönelik şaibeli saldırının ardından Amerikan askerleriyle birlikte Afganistan'ı işgal eden İngiliz birlikleri bu ülkeyi apar topar terketti.

27 Ekim 2014 Pazartesi 01:44
İngiliz Katiller, Afganistan'ı terk etti






İngiliz Katiller, Afganistan'ı terk etti

Afganistan'da 'Taliban'ı gerekçe göstererek tam 13 yıldır bu ülke topraklarını işgal eden İngiliz askerleri ülkesine döndü. 13 yıl boyunca onlarca katliama imza atan, çok sayıda sivil ve çocuğun ölümünden sorumlu saldırılarla suçlanan İngiliz askerleri hakkında kendi ülkelerinde açılan çok sayıda dava bulunuyor. Aralarında tecavüz suçlamasının da yer aldığı davalarda yargılanan İngiliz askerlerinin sayısı geçtiğimiz yıl 110 olarak açıklanmıştı. Amerikalı araştırmacı Marc W. Herold'a göre 13 yıl boyunca 140 bin ingiliz askerinin görev yaptığı Afganistan işgali sırasında 3 bin 700 ile 5 bin sivil katledildi. 

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, İngiliz basınında yer alan açıklamasında, Afganistan'da bazı hataların yapıldığını ancak 2001 yılından bu yana birçok konuda da başarılı olunduğunu belirtti.

Bakan Fallon, İngiliz askerlerinin Afganistan'ın daha istikralı bir geleceğe sahip olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek "Taliban tam olarak mağlup edilmedi ancak bugünden itibaren güvenliği sağlamak için tüm sorumluluk Afgan güçlerinde olacaktır" ifadesini kullandı.
Ülkesinin Afganistan'daki kurumların oluşturulması yönündeki desteğinin süreceğini ifade eden Fallon, Afganistan'ın kalkınması için de yardımların devam edeceğini bildirdi.
Bu arada, İngiltere'nin, 2006 yılından bu yana Afganistan'ın Helmand vilayetinde konuşlanan üssünde bugün yapılan törenle Birleşik Krallık bayrağı indirildi.


Son Güncelleme: 27.10.2014 01:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.