Yunan istihbaratçı, Öcalan için ağlamış

Yunan istihbarakçı Kalendiris, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da nasıl yakalandığını ilk kez anlattı ve 'Yakalandığını duyunca ağladım' dedi

19 Şubat 2014 Çarşamba 01:36
Yunan istihbaratçı, Öcalan için ağlamış






Yunan istihbaratçı, Öcalan için ağlamış


Yunanistan, İtalya, Yunan adaları ve Kenya'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yanından hiç ayrılmayan Yunan istihbaratçı Savas Kalendiris, yaşadıklarını ilk kez anlattı. Öcalan'ın Türk düşmanı Pangolos'un emriyle ağırlayıp ona refakat ettiğini anlatan Kalanderis, Apo'nun yakalandığı gün için  ‘O gün hayatımın en kötü günüydü’ dedi.

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıktıktan sonra aylar boyu farklı ülkelerde dolaşması ve Kenya'da ele geçirilmesine kadar olan süreçte en yakınında olan kişilerden Yunan istihbaratçı Savas Kalenderidis, Irak'ta yayın yapan basnews sitesine konuştu.   
Öcalan’ın Yunanistan’a geldiği 9 Ekim 1998'de hükümet tarafından görevlendirildiğini dile getiren Kalenderidis, Öcalan’a Rozerin adlı kadınla, Suriye istihbaratından iki subayın eşlik ettiğini subaylardan birinin eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad’ın çok yakın adamı olduğunu söyledi.  
Kenya'da ayrı araçlara bindirildiklerini anlatan Kalenderidis, Öcalan'ın aracının konvoydan ayrıldığını havalimanında bir saat aramalarına rağmen Öcalan'ı bulamadıklarını söyledi. Yunan istihbaratçı, 'Dönerken bir uçağın kalktığını gördüm. Öcalan’ın bu uçakta olmaması ve Ankara’ya doğru yol almaması için dua ettim. Sabah olduğunda Öcalan’ın Ankara’da olduğunu öğrendim. Onu o halde televizyonda gördüğümüzde hepimiz ağlamaya başladık. O gün hayatımın en kötü günüydü.”   

Türk pasaportu taşıyordu
 Öcalan’ın  'Abdullah Kurd' adına düzenlenmiş Türk pasaportu taşıdığını söyleyen Kalendidis, 'PASOK milletvekili Kostas Baduvas, bir bakanı telefonla arayarak Yunanistan’a çok önemli bir misafir geleceğini söyledi ve misafirin sıcak karşılanmasını istedi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.