Çin'de Türk restoranına büyük ödül

Çin'deki bir Türk restoranı "Yılın En İyi Restoranı" seçildi.

28 Kasım 2017 Salı 14:19
Çin'de Türk restoranına büyük ödül






PEKİN

Çin'deki bir Türk restoranı "Yılın En İyi Restoranı" seçildi.

Ülkede internetten yayın yapan Thatsmag dergisinin her yıl düzenlediği “Yılın Restoranı" yarışmasında bu yıl bir Türk işletmesi birinci oldu.

"That’s PRD Food and Drink" adlı yarışma, Çin’de yaklaşık 900 milyon kullanıcısı olan sosyal mesajlaşma ve paylaşım uygulaması Wechat üzerinden bir ay süren oylamayla yapıldı.

Bolu’nun Mengen ilçesinden Birol Dinçli’nin Çin’in güneyindeki Şıncın kentinde kurduğu Bus Grill Turkish Steakhouse adlı restoran en çok oyu alarak “Yılın Restoranı” seçildi.

AA muhabirine konuşan Dinçli, daha önce farklı ülkelerde aşçılık ve otel yöneticiliği yaptığını belirterek, aşçılığın aile mesleği olduğunu anlattı.

Dinçli, 10 ay önce Çin’in güneyindeki Şıncın kentinde açtığı restoranla Türk mutfağının Çin’de tanıtılmasına katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürüyle başlar. Bus Grill Turkish Steakhouse ülke tanıtımına en büyük katkıdır." dedi.

Muhabir: Fuat Kabakçı

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.