Şiir Festivali'nde İstanbul Şairleri Ağırladı

Türkiye'de pek çok ilde yıllardır düzenlenen şiir festivallerinin en kapsamlısı İstanbul'da yapıldı.

08 Mart 2015 Pazar 02:07
Şiir Festivali'nde İstanbul Şairleri Ağırladı






Şiir Festivali'nde İstanbul Şairleri Ağırladı

Türkiye'de pek çok ilde yıllardır düzenlenen şiir festivallerinin en kapsamlısı İstanbul'da yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen 34 şairin katıldığı ve mazlum coğrafyalara atfedilen ‘3'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu.
Sultanbeyli Belediyesi tarafından, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘3'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali' düzenlenen gecede kapanışını gerçekleştirdi. Konusunu mazlum coğrafyalardan alan ve 34 şairin katıldığı festival boyunca başta Sultanbeyli olmak üzere, İstanbul’un çeşitli yerlerinde şiir okumaları gerçekleştirildi.


Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış programında ise farklı coğrafyalardan gelen şairler, mazlum halklar için kaleme aldığı eserlerini dile getirdi. Çok sayıda şiir severin katıldığı gecenin sonunda sahne alan sanatçı Uğur Işılak seslendirdiği eserlerle dinleyenlerine türkü dolu anlar yaşattı.
Düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu söyleyen Doğu Türkistanlı şair Nurala Göktürk, “35 milyon Türk, 35 Milyon İnsan. Her şeyden önce insan olan kardeşlerimin sesi soluğu olmak için buradayım. Bu etkinlik çok anlamlı bir etkinliktir. ‘İnsan sana karşı seni savunuyorum’ bu kelimeleri sayfalarca yazsanız izah edemezsiniz. Çok anlamlı günler yaşadık. Mazlum milletlerle gönül köprüleri kuruldu. Bugünlere önderlik yapanlara ve Sultanbeyli Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYANIN GÖRMEDİĞİ KATLİAMLARI ŞİİR DİLİ İLE DUYURMAYA ÇALIŞTIK”

Festivali mazlum coğrafyaların sesi olabilmek adına düzenlendiklerini belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “3 gündür mazlum coğrafyalardan umut şiirleri teması ile gerçekleştirdiğimiz festivalimiz ile şairlerimiz özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde zalimlerin pençesi altında inleyen kardeşlerimizin seslerini dünyaya duyurdular. Bizde buna vesile olduğumuz için mutluyuz. Dünyanın her tarafında özellikle küresel güçlerin işlediği bu cinayetlerin dünyanın görmediği bu katliamların bizler şiir dili ile dünyaya duyurulmasını sağlamaya çalıştık. İnşallah duyurmuşuzdur temennisiyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hanife Cevahir ve Fadime Şahin ise düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek Sultanbeyli Belediyesi’ne ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür ettiklerini söylediler.
Son Güncelleme: 08.03.2015 02:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.