Chp'li Tanrıkulu, Maliye Bakanı Şimşek'e Aşti'nin Yanındaki Avm İnşaatini Sordu

ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Ankara'da AŞTİ'nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından 450 milyon liralık kredi kullandırıldığı iddiasının...

05 Ekim 2014 Pazar 14:43
Chp'li Tanrıkulu, Maliye Bakanı Şimşek'e Aşti'nin Yanındaki  Avm İnşaatini Sordu






ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Ankara'da AŞTİ'nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından 450 milyon liralık kredi kullandırıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.
Tanrıkulu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede şu sorular yer aldı:
- AŞTİ'nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından 450 milyon liralık kredi kullandırıldığı iddiası doğru mudur?
- Bu arazinin TOKİ'den bedelsiz alındığı iddiası doğru mudur?
- AVM'yi yapan inşaat şirketinin ortakları kimlerdir?-
 - Son 5 yılda kamu bankaları tarafından verilen toplam kredi miktarı nedir? 300 milyon lira ve üstü verilen kredilerden hangi şirketler yararlanmıştır?
 - Kamu bankalarının kredi verme kıstasları nelerdir?
 - 450 milyon liralık kredi kullandığı iddia edilen şirketin, 20 Eylül 2014 tarihi itibariyle ticaret sicil kaydına göre yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır?
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.