SAĞLIK ÇALIŞANLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) ve Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile yürütülen Hasta İlişkileri Yönetimi Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan 300 sağlık çalışanına başarı belgeleri düzenlenen t

09 Ekim 2013 Çarşamba 00:00
SAĞLIK ÇALIŞANLARI SERTİFİKALARINI ALDI






Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) ve Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile yürütülen Hasta İlişkileri Yönetimi Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan 300 sağlık çalışanına başarı belgeleri düzenlenen törenle verildi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Seyit Temir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve kursiyer sağlık çalışanları katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kara, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘Hasta İlişkileri Yönetimi Sertifika Programı’ projesinin hayata geçirilmesiyle Adıyaman’da daha kaliteli sağlık hizmetlerinin sağlanması noktasında 2 bin 500 sağlık çalışanına hizmet içi eğitim verilmeye başlandığını söyledi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen ise Hasta ve çalışan arasındaki iletişim problemlerini gidermenin en önemli çözüm yolunun eğitim ve tecrübe olduğunu vurgulayarak ancak bu şekilde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını belirtti ve şöyle konuştu:
“Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin 11 sağlık tesisi ve 3 bin 500 sağlık personeli ile hizmet vermekteyiz. İlimizde günde yaklaşık 11 bin poliklinik hizmeti veriyoruz. Bu, hasta yakınlarıyla birlikte günde 20 bin insanımızın sağlık tesislerimize girmesi demek. Yani biz iki ayda bir bütün Adıyaman halkını misafir ediyoruz. Bu misafirlik aşamasında sağlık hizmeti alan insanlarla sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları arasında bir iletişim kopukluğu olmaktadır. Bunu engellememiz mümkün değil. Ama bu iletişim kopukluğunu ne kadar alt seviyeye düşürürsek sağlık hizmetlerinin kalitesini o kadar çok arttıracağımızı düşündük. Bu sadece bizim düşüncemiz değil, Kamu Hastaneler Kurumu ve Sağlık Bakanlığı’nın öngörüsüyle ortaya çıkan bir düşüncedir. Bu kapsamda bütün personelimize eğitim vermeyi planladık. Bu planlama çerçevesinde bu eğitimleri nerden alacağımızı araştırmaya başladık. Bize Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin bu eğitimleri verebileceği söylendi. Biz de ADYÜSEM ile sözleşmemizi imzaladık ve en az 1 yıllık bir süreç içerisinde 2 bin 500 personelimize hasta ilişkileriyle ilgili hizmet içi eğitimler vermeye karar verdik. Çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı, 300 arkadaşımız bugün sertifikalarını alacaklar.”
İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş da konuşmasında hizmet içi eğitimlerin süreklilik kazanmasının yapılan hizmetlere nitelik, kalite ve etkinlik kazandıracağını söyledi.
Sürekli eğitimin Adıyaman Üniversitesi’nin önemli fonksiyonlarından biri olduğuna işaret eden Rektör Gönüllü, sürekli eğitim çalışmalarının taçlandırıldığını görmekten dolayı büyük onur duyduğunu belirterek, şunları ifade etti:
“Sürekli eğitim ve hayat boyu öğrenme ilerlemiş toplumların en önemsediği unsurlardandır. Yükseköğretim; sadece örgün eğitimden ibaret değildir. Bununla birlikte toplumun gereksinim duyduğu eğitimleri de vermektir. Bu doğrultuda Sürekli Eğitim Merkezimiz Nitelikli bir yaşam için kendini geliştirmenin gerekli olduğuna inan her yaştan ve her kesimden katılımcılar için gereksinimlerine yanıt verebilecek özgünlükte kaliteli eğitim programlarının geliştirilmesi, yürütülmesi ve eşgüdümün sağlanması yoluyla üstlendiği sosyal sorumluluğun gereklerini yerine getirmek, toplumun her kesimi için daha kaliteli bir yaşam ve daha iyi bir sosyal çevre sağlanmasına katkıda bulunmaya yönelik birçok alanda eğitimler vermektedir. İnşallah bu eğitimler daha da gelişerek artmaya devam edecektir.”
Adıyaman Üniversitesi Müziksel Faaliyetler Topluluğu’nun seslendirdiği konserin ardından kursiyerler sertifikalarını aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.